Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miből áll az első nőgyógyászat...

Miből áll az első nőgyógyászati vizsgálat, ha még szűz vagyok?

Figyelt kérdés
erős menstruációs görcsök miatt megyek, gondolom felírja a fogamzásgátlót, ehhez milyen vizsgálat szükséges?
2014. aug. 15. 11:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Fogamzásgátlót? Hogy jön ez az erős menstruációs görcsökhöz?
2014. aug. 15. 11:37
 2/12 A kérdező kommentje:
hát szeretnék fogamzásgátlót íratni
2014. aug. 15. 11:40
 3/12 anonim ***** válasza:
22%

Semmi nem lesz, csak felírja a gyógyszert.

Akkor "nyúlna" beléd, ha már nem lennél szűz.

2014. aug. 15. 12:29
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Nem feltétlenül igaz hogy az orvos nem vizsgál meg,előszöris elküldhet vérvételre és szüzeket is megtud vizsgálni,így jobb ha felkészülsz arra hogy megvizsgál az orvos.

Először is aki elkísér várjon meg kinnt mert sokszor nincs külön vizsgálórész és ha bemegy veled gyakorlatilag mindent fog látni.És azért ez elég intim vizsgálat.

Bemész az orvoshoz,beszélgetsz vele,kérdez,te válaszolsz,ha szűz vagy közöld vele,ha megvizsgálna akkor átküld a vizsgálógyához,ott alulról le kell vetkőznöd,ezért célszerű hosszú felsőt,tunikát viselni az takar valamennyire.Megkér feküdj fel az ágyra,a lábad tedd a lábtartóra,az ágyon egészen az ágy aljára kell feküdni,lecsúszni ez elég kényelmetlen póz.

Kézzel megvizsgál először,vesz persze fel gumikesztyűt,szétnyitja kézzel a szeméremajakat,megnézi a csiklót,egy újjal a hüvelyedbe nyúl és a hasad közben tapogatja,így megnézi a méh fekvését és látja azt is hogy hüvelyed annak ellenére hogy szűz vagy mennyire szűk vagy tág,mert szűzeket két féle képpen lehet vizsgálni,úgy mint a nem szűzeket csak egy kicsit kisebb,rugalmasabb kacsát használ ekkor(ez egy fém vagy ma már műanyagból is van eszköz és a nevét onnan kapta hogy ha szétnyitják akkor úgy néz ki mint a kacsa szája)tehát ha ezzel vizsgál meg akkor sikosítot ken a kacsára és óvatosan a hülvelyedbe teszi majd szétnyitja és egy fülpiszkálóhoz hasonló de jóval hosszabb,de vékony eszközt,aminek kis fogai vannak,mint a fésűnek ebben a kacsába tesz és mintát vesz tőled és kész is,kihúzza és szól mikor végzett.ha fájnak,vagy feszülne azonnal szóljál és még óvatosabb lesz.

Ha viszont alul elég szűk vagy akkor vagy az van hogy nem is használ kacsát csak ezt a mintavevő pálcikát rakaja a hüvelyedbe és megforgatja és ki is húzza vagy a végbeledbe 1 vagy 2 újjával felnyúl és onnan tapinjta ki hogy minden rendben van.

Néha az orvos a vizsgálat után a melleket is megnézi,de megvárja hogy előbb alul felöltözz .

Jobb ha első vizsgálatra női orvoshoz mész.

Nem biztos hogy megvizsgál,de előfordulhat.

2014. aug. 15. 12:39
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
2014. aug. 15. 12:41
 6/12 A kérdező kommentje:

köszönöm :)

igazából azért félek, mert 1 ujj se megy belém rendesen, és már az is fájdalmas :S

a kamaszpanaszos cikket már elolvastam(meg mindent amit találtam), de érdekelnek személyes tapasztalatok is :)

2014. aug. 15. 14:16
 7/12 anonim ***** válasza:
52%

ha annyira szűk vagy akkor biztosan nem fog felnyúlni,a vérvétel az viszont előfordulhat hiszen a vér által a hormon szinted is látni fogják,ha mintát akarna venni a hüvelyedből akkor nem fog kacsát használni csak egy mintavevő pálcikát.

De nem biztos hogy megvizsgál.Van egy olyan oldal hogy beírod a google-ba orvos válaszol,ott személyesen orvosnak is felteheted a kérdést akár.

2014. aug. 15. 14:59
 8/12 anonim ***** válasza:
66%
Én is szűz vagyok ,szerdán voltam először és megvizsgált, csinált hüvelyi ultrahangot is amin nagyon merglepődtem,így ,hogy szűz vagyok,nekem fertőzésem van azért kellett menni. 19/L
2014. aug. 15. 17:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Meg fog vizsgálni mindenképpen ujjal is, esetleg végbélen keresztül. Az is könnyen előfordulhat, hogy hüvelyi UH is lesz.
2014. aug. 15. 18:53
 10/12 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a válaszokat :) azóta már túlestem rajta, és végül megvizsgált, de nem a hüvelyen keresztül, hanem amott.. :D végül nem volt vészes, ultrahangot csinált meg a hasamat nyomkodta:)

még egyszer köszi mindenkinek :)

és aki előtte áll, nem kell parázni nem lesz gond :)

2014. aug. 27. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!