PCO-syndroma mellett lehetséges e, hogy teherbe essek?
Igen, ha tartod az életmódot akkor lehetsz terhes. Lehet, hogy kicsit várni kell, mire összejön, de az is lehet, hogy már az első hónapban sikerül.
2014. aug. 13. 14:13
Persze, hogy lehetsz. Leghatékonyabban a 3-as kezeléssel. Nekem 2 év kellett, de van, akinek egyből összejön a baba. Mit műtöttek pontosan? Mert az, hogy a ciszták ott vannak, nem befolyásolja a terhességet.
2014. aug. 13. 14:16
3/11 A kérdező kommentje:
A műtéti diagnózis ez volt: petefészek jó indulatú daganata.
Mondott olyat is az orvos, hogy ha babát szeretnék, akkor először ki kell majd kezelni, mert addig nem fog sikerülni.
4/11 A kérdező kommentje:
Sőt, emellett állandóan be van gyulladva a méhem, és rengeteget fáj a hasam.
5/11 A kérdező kommentje:
De a műtét óta visszajött a probléma és mondhatni állandó. De pontosan mi is az a hármas kezelés??
[link] A ciszták a betokosodott petesejtek. A műtéttel egy felületi kezelést csináltak, nem szeretnék látatlanban ítélkezni, de félek, hogy feleslegesen. Az okát kell megszüntetni a problémának, aminek a lényege, hogy az inzulinszint ne ugráljon. Endokrinológus foglalkozik ezzel, illetve egyre több nőgyógyász is képben van, de a tied lehet, hogy nem volt. Neten találsz sok infót, a 3 dolog a metformin+mozgás+ch diéta.
2014. aug. 13. 15:45
7/11 A kérdező kommentje:
Nos igen, endokrinológus is foglalkozott a dologgal, de nem tudott egyebet, mint elküldött egy dietetikushoz, aki úgyszintén nem sokat segített.
A műtét fő oka először a méhem jobb oldalában lévő(volt)6x8 cm-es cysta, és úgy a műtét közben vették észre, hogy teljesen tele volt mindkét p.fészkem. Fogamzásgátlót pedig nem tudok szedni, mert a májfunkciót mindig kiakasztja :/
De nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek, aki válaszolt :)
Ha gyulladásban van a méhed, akkor szerintem nem fog könnyen menni, azt vizsgáltasd ki!
Fogamzásgátlót nem is kell szedned, nem csak azért mert gyereket akarsz, egyébként is ellenjavallt pcos-ben
2014. aug. 13. 19:47
9/11 A kérdező kommentje:
Valahogy sejtettem, hogy a gyulladás miatt nem fog menni. Sokat voltam vizsgálaton ezzel, de csak hébe-hóba írtak fel gyulladás csökkentőt, de sehogy sem volt jobb, ráadást állandó jelleggel bő folyásom is van :( Sokat fáj a hasam.
Hát én nem vagyok orvos, de úgy gondolom, hogy a gyulladáscsökkentő csak tüneti kezelés, de nem a probléma okának megszűntetése:S
2014. aug. 14. 10:21
Kapcsolódó kérdések: