Fogamzásgátló mellett lehetséges, hogy idegi alapon késsen a menzesz?
Gyógyszer mellett nincs menzesz. Megvonásos vérzés van, ami azért jön létre, mert 7 napra megvonod a tablettát és lecsökken a hormonszint.
Ebbe nem gazán kellene beleszólnia a stressznek...
Egyébként pont a fentebb leírt mechanizmus miatt a tabletta nem alkalmas a vérzés "beállítására". A tabi egyszerű tüneti kezelés ilyen esetben, a problémát nem oldja meg.
Köszönöm
Nekem azt mondta a doki, hogy hormonszintemet állítja be és kb fél év után ha abbahagyom (nyilván most h védekezésként is szedem nem fogom) akkor beállna
Mennyire rendszertelen a vérzésed?
Van arra is esély, hogy rendeződik tőle, de az a ritkábbik eset szerintem. Főleg akkor fordulhat elő, ha csak kicsit volt rendszertelen a vérzés.
Ha mondjuk több hónapos kimaradások voltak, akkor nagyobb az esélye, hogy még rosszabb lesz.
Nem kimaradások voltak csak ide oda csúszkált hol 1 hetet késett hol kettőt, utóbbi időben volt h 1-2 hónap kimaradt. Meg nagyon görcsöltem és rosszul voltam előtte 1-2 nappal már.
Szóval akkor itt nem befolyásol az h min jár az agyam vagy min stresszelek. Most ez nagyon gyerekesen hangzik, de elvileg ha megjön akkor nem vagyok terhes tutira. Tudom, hogy elvben így van, de eddig nem ezért szedtem ezért kérdezem és a dokim sem ezért írta fel így nem is igazán magyarázott erről semmit. Anyutól meg elég ciki lenne ezt így megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!