Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló mellett lehetség...

Fogamzásgátló mellett lehetséges, hogy idegi alapon késsen a menzesz?

Figyelt kérdés
Gondolok itt stresszre, vagy hogy ez az első olyan hónap h szedem és mellette volt szex is. Azért kezdtem el mert volt egy kis hormonzavarom és hol így hol úgy jött mega doki javasolta h ez majd helyre teszi. 3 hónapja szedem. Közben összejöttem a párommal 1 hónapja és ez az első olyan alkalom, hogy azért is kellett amire leginkább való. Úgy vagyok vele hogy ha szedem rendesen akkor nem lehet gond, de egy kis kockázat mindig van. Az hogy ezen jár az agyam nem befolyásolhatja h mikor jön meg ha gyógyszert szedek nem?
2013. dec. 8. 12:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Gyógyszer mellett nincs menzesz. Megvonásos vérzés van, ami azért jön létre, mert 7 napra megvonod a tablettát és lecsökken a hormonszint.

Ebbe nem gazán kellene beleszólnia a stressznek...

Egyébként pont a fentebb leírt mechanizmus miatt a tabletta nem alkalmas a vérzés "beállítására". A tabi egyszerű tüneti kezelés ilyen esetben, a problémát nem oldja meg.

2013. dec. 8. 12:23
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Nekem azt mondta a doki, hogy hormonszintemet állítja be és kb fél év után ha abbahagyom (nyilván most h védekezésként is szedem nem fogom) akkor beállna

2013. dec. 8. 12:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Mennyire rendszertelen a vérzésed?

Van arra is esély, hogy rendeződik tőle, de az a ritkábbik eset szerintem. Főleg akkor fordulhat elő, ha csak kicsit volt rendszertelen a vérzés.

Ha mondjuk több hónapos kimaradások voltak, akkor nagyobb az esélye, hogy még rosszabb lesz.

2013. dec. 8. 12:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem kimaradások voltak csak ide oda csúszkált hol 1 hetet késett hol kettőt, utóbbi időben volt h 1-2 hónap kimaradt. Meg nagyon görcsöltem és rosszul voltam előtte 1-2 nappal már.

Szóval akkor itt nem befolyásol az h min jár az agyam vagy min stresszelek. Most ez nagyon gyerekesen hangzik, de elvileg ha megjön akkor nem vagyok terhes tutira. Tudom, hogy elvben így van, de eddig nem ezért szedtem ezért kérdezem és a dokim sem ezért írta fel így nem is igazán magyarázott erről semmit. Anyutól meg elég ciki lenne ezt így megkérdezni.

2013. dec. 8. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!