Felfáztam. Gyógymód? (Bővebben lent. )
Én nagyon gyakran felfázom, ebben a nyári melegben ha egy napig zokni nélkül vagyok, akkor is. Most is fel vagyok fázva, én a következőket csinálom/csinálnám:
- Forró vizes fürdő: Nekem ezt nem szabad jelenleg, felfázás esetén az ülőfürdő nagyon jót tesz. Tegyél bele kis mennyiségben az alábbiak közül: tőzegáfonya, cickafark, kamilla, teafaolaj. Ha nincs otthon, akkor a sima melegvizes fürdő is megteszi.
- Öltözz fel normálisan: Vegyél fel nadrágot, zoknit. A derekad legyen takarásban. Lehetőleg a forró fürdő után gyorsan öltözz fel, amíg még "nem hűltél ki".
- Meleg vizes palack: Amikor a meleg vizes fürdő illetve zuhany nem válik be, illetve még utána is igénylem a "meleg" jótékony hatását, csak megtöltök egy fél literes palackot forró vízzel és a combom közé teszem.
- Tea: Nekem sokat segít amikor teát iszom ilyenkor, mert felmelegíti az egész testem, és többet pisilek tőle, így hamarabb elmúlik a felfázás. Ihatsz gyógyteát is, de bármilyen megteszi, én pl. a zöldteát imádom. Ezenfelül a sima víz si jót tesz, mert átmossa a szervezeted.
- Urzinol tabletta: Nem tudom vény nélkül kapható-e, de nekem egyszer ezt írta fel urulógus, nézz utána, kérdezz rá.
- Ha nem javulnak a panaszaid menj el a háziorvosodhoz, hogy írjon fel neked valamit!
Nem keverném a teákat, mert ugye mindegyikben vannak hatóanyagok, amik együtt túladagolást vagy nem várt hatást fejthetnek ki.
Egyébként felfáztál vagy hólyaghurutod van? Ha utóbbi, akkor menj háziorvoshoz, mert csak az antibiotikum segíthet.:(
Felfázás kórokozó nélküli gyulladás, amit a hideg vált ki, pár nap alatt magától elmúlik, nem kell vele foglalkozni, csak eleget inni. Nekem a torkom ilyen hidegérzékeny, pl. képes kétnapos gyulladással reagálni, ha a hűtőből közvetlenül kivett uborkát eszem.
Hólyaghurut, ezt az esetek 99,99% baktérium okozza, nagyon ritka a vírusos vagy gombás fertőzés. Nem múlik el 2-3nap alatt, lehetsz lázas, enyhébb hasi vagy vesetájéki fájdalom, a vizelet lehet büdös, színes, véres, válthat ki viszketést vagy csípő érzést a bőrön. Nem javul, hanem a tünetek fokozódnak.
Összegezve: A felfázás kibírható kellemetlenség, fertőzésnél rosszabb tünetek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!