Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vizelettenyésztés Pesten hol,...

Vizelettenyésztés Pesten hol, mennyi idő?

Figyelt kérdés
Két hete "felfáztam",valószínűbb hogy egy érthetetlen okból kinyomozhatatlan hüvelyfertőzis költözött át oda is. A nőgyógyászhoz nem tudok most bejutni,egyszerűen annyian vannak az sztk-ban,hogy nem fogadnak. Vizelettenyésztést szeretnék kérni,tapasztalatok hogy ez mennyi idő? Hova érdemes menni zuglóiként? A háziorvos megcímzi a beutalót,beszéltük hogy tenyésztés kéne,erre jusztis az örsvezértérre adta,ahol nem csinálják meg.
2014. aug. 5. 12:35
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%

Urológián 1 perc, indikátorral nézik meg a pisit is, a hüvelyflórát is.

Nem kell tenyészteni.

2014. aug. 5. 12:41
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
És beutaló nem kell.
2014. aug. 5. 12:41
 3/18 anonim ***** válasza:

"érthetetlen okból kinyomozhatatlan hüvelyfertőzis"

Na, még erre is reagálok.

Nos, ha elmész az urológiára, elmondják majd Neked, miért nem "tudták" kinyomozni. És soha többet nem fogsz menni a nőgyógyászatra, hanem minden intim problémával az urológiára fogsz járni, ahogyan én is.;)

2014. aug. 5. 12:43
 4/18 anonim ***** válasza:

Bizony hogy kéne tenyészteni.

Ugyanis nem mindegy, milyen kórokozó okozza. Ha a kérdezőnek hüvelyi panasza is van, akkor meg pláne nem mindegy. Urológusok gyakran szoktak szélesspektrumú antibiotikumot használni, ami egy hüvelyi fertőzéssel együtt nagyon rossz kombó is lehet. Azt az adott kórokozót kéne kezelni, ami tényleg okozza.

Tetszőleges laborban megcsinálják amúgy, szerintem a háziorvosod annyira nem lehet hülye, hogy ne tudja, hogy hol csinálnak vizelettenyésztést.

2014. aug. 5. 12:43
 5/18 anonim ***** válasza:
Húgyúti fertőzéssel amúgy való igaz, hogy urológushoz kell menni, nem pedig nőgyógyászhoz.
2014. aug. 5. 12:44
 6/18 A kérdező kommentje:
Hu,Kösz a sok válasz,megpróbálok reagálni az észrevételekre. Szóval. Tudom,hogy hüvelyfertőzéssel nőgyógyászhoz kell menni,másfél éve három Havonta 1-2 alkalommal a rendelőket. Az érthetetlenségen abból fakad,hogy mind a tenyésztés ami 2x volt,mind a mikoroszkópos vizsgálat negatív. Pedig,látható tüneteim is vannak,ezt az orvos is mondta mindig. Gombaszerűek,de sárgás folyásom is van mostanában. 3 here ránézésre klion d, plusz egyszerre 8 szem klion,a felkúszó kórokozók ellen. Semmi hatás. Amúgy fél éve candidadiétázom,nem vagyok cukorbeteg,minden természetes gyógymód praktika bevetve. Párom is kap mindent. Klion után pár napra fáztam fel,sumetrolim,kicsit jobb de aztán vissza az elejére. Most dalacint szedek,ettől nem érzem hogy kiszakad a hólyagom, ilyet azelőtt sose éreztem,ez nem a normális felfázás. Az urológián meg styxes mérést csinálnak,egyáltalán nem tenyésztés az ami olyan gyors. Hüvely ph mérést csinált a nőgyógyász,az sem felel meg a tenyésztésnek,az 6 lett,lúgos. Rengeteg gyniflor,floragin stbt használtam az utóbbi hónapokban. bocs hogy ilyen hosszú. :/
2014. aug. 5. 13:22
 7/18 anonim ***** válasza:

Nőgyógyásznál vagy nemibeteggondozóban PCR vizsgálatot kéne csináltatni olyan kórokozók irányában, amelyek nem látszanak a tenyésztésben. Pl: chlamydia, ureaplasma, más hasonlók.

Ezeket nem mutatja ki a tenyésztés, de csúnya problémákat okozhatnak. A húgyúti fertőzéseddel ettől függetlenül menj el urológiára. Az urológus nem csak tesztcsíkkal tud vizsgálni,hanem vizeletet is tud tenyészteni (pár napot kell várni rá) és laborban is meg tudják csinálni.

2014. aug. 5. 13:24
 8/18 A kérdező kommentje:
Bocsi ,nem három Havonta, Havonta! Telefon berakta a szót. :) Szóval komplex a probléma úgy érzem,kicsit bosszantó már. És tapasztalom ezalatt ,hogy meglepő embereket engedtek orvosi pályára lépni.
2014. aug. 5. 13:24
 9/18 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen igen,voltam olyanon is,azt mondták kedvesen hogy negatív az is. Ami jó,persze,de reménykedtem,hátha legalább az ok meglesz. :P:)
2014. aug. 5. 13:26
 10/18 anonim ***** válasza:

7-es! Tudnál erről bővebben írni?

Ha teljeskörű, nemi úton (is) terjedő betegségekre szeretnék egy szűrést, miket és hol kérjek?

2014. aug. 5. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!