15 évesen ajánlatos elkezdeni fogamzásgátlót szedni? Bővebben lent.
A fogamzásgátló tabletták alkalmazása a pattanások eltávolítására akkor javallt, amikor az egyéb kezelések – például receptre kapható gyógyszerek használata – hatására sem tűnnek el. A pattanások akkor keletkeznek, amikor a faggyú és az elhalt hámsejtek a szőrtüszőben felhalmozódnak, melynek következtében a tüsző fala felrepedhet, s még több olaj, illetve elhalt bőrsejt gyülemlik fel. A baktériumok pedig gyulladást és fertőzést válthatnak ki. A fogamzásgátló tabletták azáltal hatnak a pattanások eltűnésére, hogy csökkentik a faggyú mennyiségét. Mivel a tabletták csak a pattanások kialakulásáért felelős faggyú termelésére hatnak, ezért ajánlatos más pattanáseltávolító készítményekkel - például benzoyl peroxidot vagy szalicilsavat tartalmazó krémekkel - együtt alkalmazni a gyógyszert. Előfordulhat, hogy a fogamzásgátlók csak hónapokkal a szedés elkezdése után mutatnak eredményt, és az is meglehet, hogy egyes nőknél a fogamzásgátló használata tovább ronthat a helyzeten. Annak ellenére, hogy a fogamzásgátlók biztonságosak és hatékonyak, nem ajánlatosak minden nő számára.
Részletek: [link]
Igen hízni is lehet tőle, májkárosodást és tüdőembóliát is okozhat, főleg ha trombozís előfordult már a családban. Én nem ajánlom neked ilyen fiatalon.
De menj el nőgyógyászhoz és vizsgáltasd ki magad rendesen, vérvétel, ultrahang stb. Ha lehet inkább magánba menj, mert az SZTK orvosok nem nagyon figyelnek a paciensekre, tisztelet a kivételnek, de én 15 év alatt 1 jó SZTK nődokival találkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!