Canesten kombi után használjak joghurtos tampont vagy nem kell semmi?
Szerintem nem kellm semmi, hiszen a Canesten kiirtotta a gombákat.
A Natur Yoghurtba áztatott tampon megelőzésre használatos inkább. Nekem orvos mondta, de arra figyelj, hogy csak a NATUR yoghurt a jó és semmi más, pl. kefír sem.
Ez van itthon ez jó?
Azért akarok valamit használni mert azt hallottam, hogy a canesten így kiölte a jó baktériumokat is, vagy ez nem igaz?
Kérdező, a bifidus actiregularisnak az égadta világon semmiféle keresnivalója nincs a puncidban.
In fact, más étkezési joghurtnak sincs. Miért akarod feltétlenül a joghurtot? A savasság miatt? Vegyél a gyógyszertárban ellenőrzött, tiszta, idegen anyagokat nem tartalmazó hüvelykúpot erre a célra. A jó baktériumok miatt? Mert akkor szintén vegyél a gyógyszertárban ellenőrzött, tiszta, idegen anyagokat nem tartalmazó hüvelykúpot erre a célra.
A canesten különben baktériumokra nem hat, csak a gombákra, így a jó baktériumaidat is békén hagyja. Amit írsz, az az antibiotikumra igaz.
2700ért már kapsz hüvelyflóra visszaállítót, amiben 10 "kúp", tabletta van. A canesten is ennyi vagy picivel drágább. Szerintem simán megéri megvenni, mert nem kell mind a 10et elhasználni csak 3-at. (most voltam orvosnál, ő mondta)
A joghurt meg egy nettó baromság. Bélflórába való bacik vannak benne, nem a hüvelyflórába. Plusz újabb fertőzést szedhetsz össze vele, arról nem is beszélve ha túl savas a joghurt még szét is marhatod az egyébként is gyenge hámot a hüvelyedben, ami a fertőzés miatt gyengült meg. ÉS még durvább fertőzés jelentkezhet, amit még nehezebb lesz kiirtani, mint az elsőt, ami csak a felszínt "kapargatta".
És ahogy írták a canesten csak gombára hat. Rá is van írva, hogy antimikotikum, nem pedig antibiotikum. A miko az gomba, a bio pedig baci ellen van. Ezért van az, hogy antibiotikum szedés után gombás fertőzés jelentkezik. Kiirtódik a baktériumokból álló jó flóra és így el tudnak szaporodni az ott lévő gombák és voálá, fertőzés lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!