Teljes értékű nőnek érezhetjük mi nők magunkat, ha fogamzásgátlót szedünk?
Most olvastam utána, hogy a tabi elintézi, hogy alig van akkor peteérés, ha van, akkor nem lökődik ki, nincs ovuláció, a a menstru lényegében nem azért jön meg, amiért amúgy megjönne. Olyat is olvastam, hogy már olyan tabi is van, amivel a nők alig menstruztak (éve 4x csak), s azon dolgoznak emberkék, hogy ilyen tabi legyen-ne legyen menstru, hisz amúgy is csak megvonásos, s akkor a kellemetlenségnek vége...
De ez jó nekünk csajok? Szerintem ez annyira egy nő része, hogy ha nincs, az nekem hiány érzetet adna (persze a nagy görcsök senkinek nem hiányoznak), hisz valamikor tizenévesen már vártam, hogy no nekem mikor jön meg először.
Ti hogy érzitek?
A legújabb tabikban ugye már nem férfi, hanem női hormon van és "mesterséges progeszteron". Tehát ezek folyamatosan azt hitetik el a szervezettel, hogy terhes elvileg.
Én nem szedek gyógyszert és ellene vok,de nem beszélek le mást arról, h ne szedje,hiszen ezt mindenki maga dönti el hogyan védekezik.
Rengeteg olyan nő van a közelemben aki gyógyszer után az istennek nem tudott teherbe esni. De ezt megoldotta a closti.Lehet ez egy újabb "kizsebelő-akció"?Végül is a gyógyszeriparnak is meg kell élnie Valakikből.Gondoljunk csak bele: jön a hideg megint az újabb vírusokkal és 1hét alatt már meg is találják az ellenszert. De előre is elnézést kérek azoktól akik nem értenek velem egyet.
Szia!
Le fognak pontozni, de azért leírom a véleményemet.
Én nem szedek fogamzásgátlót és soha nem is fogok (édesanyám sem szedett, és mégis én vagyok az egyetlen gyereke - ez bizonyítja, hogy más módszerek is lehetnek nagyon hatásosak).
Igazad van, nem érezném magamat teljes értékű nőnek, ha egyszerűen a kényelem vagy a pasim kedvéért kikapcsolnám a nemi működésem szabályozását - jelzem, ez egy jól működő rendszer, különben a természet nem így alkotta volna meg pár milliárd év alatt.
Másrészt az emberi beavatkozás soha nem múlhat el nyomtalanul. Nem értem azokat az anyákat, akik megengedik a tinilányaiknak, hogy még gyermekvállalás előtt ilyesmit szedjenek, főleg, amikor még nem is alakult ki a hormonrendszerük.
Persze, kényelmesebb, nem kell az óvszerrel, egyebekkel bajlódni, nem esik teherbe (amúgy láttunk már olyat is, semmi, így a tabletta sem 100%-os védelem). És a tabletta jobb mint egy abortusz, tény.
Ezen kívül az orvosok azt mondják, a felnőtt, érett nőknél nem okoz visszafordíthatatlan változásokat, a leállás után visszatér a fogamzókészség.
DE: olvass itt lejjebb a Teherbeesés rovatba, vagy bármely más fórumba! Rengetegen panaszkodnak, hogy nem áll vissza a ciklusuk, évek óta nem sikerül teherbe esniük.
Ennek nyilván más oka is lehet, de nekem azért kicsit gyanús, hogy mióta ennyire népszerű a hormonális fogamzásgátlás, ugrásszerűen megnőtt a meddő párok száma...
Tudod, én is gondolkoztam a szedésen, és kerestem hatástani kutatásokat, de egy longitudniális vizsgálatot sem találtam! (Olyat, ami figyelemmel kísérné a tablettaszedő nő életét, a szedés előtti időktől a gyermek születéséig, sőt, tovább mennék: az így született gyermek egészségi állapotát.)
Egy szó mint száz: én nem szedném, mert fontosabb az egészségem, és nem akarom, hogy mondjuk 30 év múlva derüljön ki olyan hatás, amiről most nem tudnak, esetleg a leendő gyermekeim lássák kárát.
Mindazonáltal természetesen nem ítélem el azokat a nőket, akik szedik; az ő dolguk, de akkor utána gondolkozzanak el, hogy miért is nem jön össze a baba.
Bocsánat, hogy hosszú voltam.
Minden jót.
Kedves első válaszoló!S Te hogy védekezel?
Sajnos az én párom a gumit nem kedveli, még lehetne pharmatex (mást nem igen szeretnék, még nem voltam terhes, amúgy is idegenkedem a dolgoktól,amit a méhbe tennének...) de olyan kellemetlen vagy megtöri a varázst, hogy várj kedves... egy kis maszatolás, aztán lehet folytatni... És igen,kicsit most foglalkoztatott a baba gondolata,s ilyen-olyan híreket olvastam, s már öt éve tabit szedek, s semmi gondom nem volt, csak most elkezdtem tartani tőle, azért amit írtál, hogy utána teherbeesni-bát itt is megkérdeztem 10ből egy írta, hogy nem sikerült a teherbeesés megfelelő idő alatt.
S tudom, hogy a párom a többi módszerben meg nem bízik, a gumival is lehet akármi, s most azért nekünk még kicsit várnunk kell a babóval.
Második válaszolóhoz is szólna előző kérdésem? S a párotok hogy áll a dologhoz?
köszönöm
Én szedtem fogamzásgátlót,szerintem ez a legegyszerűűbb és kényelemesebb módja a védekezésnek.
Amikor babát akartunk abbahagytam,két hónap múlva már nem jött meg.
3 hete egészséges,gyönyörű kisfiút szültem.
Ez is bizonyítja,hogy nem a tabletta az oka,ha nem sikerül valakinek teherbeesnie.
A 6 hetes kontrollon megint felíratom a gyógyszert.
2. válaszoló vagyok. Mi peteéréses időszakban gumival, azon kívül Pharmatex+megszakítással védekezünk. Nem volt eddig semmi gond, pedig elég parázós vagyok.
3. válaszolónak: nem mondtam, hogy minden esetben lesz káros mellékhatása a fogamzásgátlónak, de nagyon sok az olyan nő, aki nem olyan szerencsés, mint Te. Van, akinek egyáltalán nem áll vissza a ciklusa, nincs is peteérése - a környezetemben 3 ilyet is ismerek. Nem tudhatjuk, pont a mi szervezetünk hogyan fog reagálni.
A hosszú válaszolónak.Nem baj ha egyéni a véleményed,de...
Én és még sok nő szedtük a tabit,én teljes értékű nőnek tartom magam.Ha nem tudnád már nem a kőkorszakban élünk.Betétet használunk,meg Canesten reklám megy a tv-ben stb.Ez a tré ha ilyeneket írsz.Ha neked lenne igazad akár szaporodhatnánk mint a nyulak. Ha A nők kiváltsága hogy gyereket szüljenek,akkor az is hogy megvédjék magukat.
A második válaszadóval értek egyet. Nem gondolom, hogy egyedi lenne a gondolkodása, főleg miután rengeteg nő van, aki így-úgy, de pórul járt a tablettával.
Mindemellett az, hogy sokan nem pártoljuk, nem jelenti azt, hogy gáttalanul szaporodni kellene... Vannak más lehetőségek is, és azt, hogy a teljes nemi működésemet leállítom egy gyógyszer szedésével, egyáltalán nem tartom korszerűnek. Sem szerencsésnek. Egészségesnek meg végképp.
Persze vannak, akiknek a szervezete simán veszi ezt az akadályt, de sokaké nem. A meddőséggel való összefüggés szerintem egyértelmű. Örüljön aki nem került ebbe a körbe, de ne nevezze már elmaradottnak azt, aki nem teszi kockára az egészségét és a fogamzóképességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!