Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Felfáztam? Vagy valami másról...

Felfáztam? Vagy valami másról lehet szó?

Figyelt kérdés
3. napja fáj ha pisilek olyan szúró égető érzés .. első napon sokkal jobban fájt mára már nem annyira. elkezdtem kamilla teát inni az valamilyen szinten segített. De olvastam hogy hüvelyi fertőzés is lehet az pedig fokozott hüvelyi váladékkal jár együtt de nekem nincs.. csak fáj amikor pisilek és a nemi szervem is fáj. Nem igazán szeretnék orvoshoz fordulni csak ha muszáj.. szerintetek ezzel urulogushoz menjek vagy nőgyógyászhoz? vagy várjak még pár napot és jobb lesz?
2014. júl. 21. 15:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Nagy valószínűséggel bakteriális húgyhólyaghurut (köznyelven felfázás).

És ezzel pedig orvoshoz kell menni, mégpedig sürgősen, ugyanis ha ezt nem teszed meg, akkor nagyobb fokú gyulladás is kialakulhat, ami véres vizelethez, még nagyobb fájdalmakhoz, durva esetben vesemedence gyulladáshoz vezet.

A kamilla tea valószínűleg azért enyhített a panaszaidon, mert a kamillának gyulladáscsökkentő hatása van, viszont a baktériumokat nem öli ki, így a tüneteid múlhatnak vagy kevésbé lehetnek kellemetlenek, de maga a fertőzés ott marad.

Szóval mindenképpen orvos!

És nem feltétlenül kell szakorvoshoz menni, mehetsz a háziorvoshoz is, aki helyben tud vizeletvizsgálatot csinálni gyorsteszttel és abból is kiderül, ha kórokozó van a vizeletben, illetve ha gyulladás van.

2014. júl. 21. 15:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez egyértelműen húgyúti fertőzés, urológushoz kell vele fordulni. Nőgyógyászhoz csak akkor kell, ha rendellenes folyás is van a hüvelyből (vagy más hüvelyi tünet), de akkor is kell urológushoz is fordulni mellette, ha fáj a pisilés!

Viszont _muszáj_ vele orvoshoz fordulni, antibiotikum kell rá, anélkül nem fog elmúlni, és még komollyá/krónikussá is válhat, a veséket is megfertőzheti. Az orvos által adott gyógyszerrel viszont kb 3 nap alatt túl vagy rajta.

2014. júl. 21. 15:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat !! elmegyek akkor egy urulogushoz nem szeretném ha komolyabb fertőzést kapnák.
2014. júl. 21. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!