Itt kinek jött meg 10 évesen? Én 10 vagyok (ne mondjátok hogy kis taknyos menj vissza mesét nézni -. -) több lent
"Csak a csontok növekedése áll le! "
Legalább nézz már utána pontosan annak, amit írsz, mielőtt olyat írsz, ami nem felel meg a valóságnak!
Nem áll a csontok növekedése azzal, hogy egy lánynak megjön a vérzése. Csak megfigyelték, hogy azoknak a lányoknak, akiknek viszonylag korán, 9-10 éves korukban már megjön a menzeszük, neki hamarabb fejeződik be a csontok növekedése és így hamarabb is érik el a végleges testmagasságukat, tehát ők egy bizonyos kor után, amikor mások még nőnek, ők már nem. Én is ezek közé tartozom, az egyik korábbi válaszoló vagyok, 10 és fél éves korom óta menstruálok és 14 éves korom után már nem nőttem, de addig még igen.
Szóval nem áll le a csontnövekedés, csak hamarabb fejeződik be. Nem mindegy!
Dehogy kell orvoshoz menned ezzel!! Csoda tanácsokat adnak itt egyesek...
Teljesen normális ez így, a barna már előjel volt, hamarosan meg fog jönni.
"És van olyan hogy nekem nincs rés a szűzhártyámon ezért nem jött még meg?"
Azért az nagyon ritka. Tehát tény, hogy vannak különböző formájú, elhelyezkedésű szűzhártyák és létezik olyan, hogy valakinek teljesen elfedi a szűzhártyája a hüvelynyílást és valóban nem tud távozni a menstruációs vér, ilyenkor orvosi beavatkozás szükséges, de azért ez nem gyakori és ha a hüvelyváladékod, folyásod, barnás folyás (ami egyébként egy menstruációs előjel) tud távozni, akkor neked nincs teljesen befedve.
A barna folyás is beletartozik a menstruációs dolgokba, van akinek menzeszkor ilyen is van, nálam ezzel indul, ezzel zárul a menzesz és a kettő közt van a vérzés. Egyébként ennek hormonális oka is lehet.
De az első menzeszek alkalmával vannak olyanok, akiknél még nincs rendes, teljes vérzés, csak barnázás. De az is egyfajta menstruációs vérzés, csak még nem az 'igazi", amikor is rendes vérzés is társul hozzá.
Szóval most már tényleg számíthatsz rá, hamarosan valószínűleg megjön rendesen, de amíg nem, addig ez a barnázás is normális. Csak mint írtam már korábban, legyen nálad mindig betét, ha "beköszön" ténylegesen a menzesz olyan formában.:)
Ja, és csak ezért még valóban nem kell orvoshoz fordulni.:) Ez még nem az a kategória.
Az orvosi kategória, ha valakinek még 18 éves korában sem jött meg, vagy ha hetente van vérzése, vagy már évek óta van vérzése és egyszer csak hosszú hónapokra kimaradozik, vagy éppenséggel nagyon elhúzódik, több, mint 1 hétig tart a vérzése vagy nagyon nagy mértékben vérzik, vagy mondjuk nagyon erősen görcsöl, amikor is mondjuk kórházban köt ki, vagy semmi nem használ. Tehát ezek azok, amiknél orvoshoz kell fordulni.
De csak ezért, mert még csak barna folyásod van, ráadásul 10 évesen, ilyenkor türelmesen várni kell, hogy rendesen megjöjjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!