Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért csökken a vérzés erőssége?

Miért csökken a vérzés erőssége?

Figyelt kérdés
Barátnőmnek (21) felírták a Symicia nevű fogamzásgátlót úgy kb. 8-9 hónapja. A gyógyszer szedése előtt nagyon erősen vérzett a, sokat menstruált, általában 5 napig, sokat görcsölt is a hasa. Azt tudom, hogyha elkezdi az ember szedni a gyógyszert, akkor a görcsök megszűnhetnek, a vérzés erőssége is csökkenthet. Elkezdte szedni a fogamzásgátlót, csökkent a vérzés erőssége és a vér mennyisége, de ez még normális volt, ez tartott 3 hónapig. Azután egyre csak csökkent, az időtartam is csak 2-3 nap volt, mostanra pedig már eljutott oda, hogy az utolsó 3 hónapban csak 1-2 napig tartott a vérzés, igencsak elenyésző mennyiségben. Volt már valakinek hasonló tapasztalata, és ha volt, akkor ez mitől van? Olyan hozzászólásokat nem kérek, hogy menjünk el orvoshoz, mert természetesen elmegyünk, csak kíváncsi lennék, mégis mi lehet ez.

2014. júl. 8. 21:15
 1/2 anonim ***** válasza:

én is ugyanígy vagyok vele. Nyugi ez természetes, hiszen a gyógyszer szedése alatt nincs a nőnek rendes menstruációs ciklusa, hanem a gyógyszer "állít be" egy sajátot, ami neki megfelel. Ilyenkor nincs rendes peteérés, nem termelődik az a hormon, ami azért felelős, h a méhnyálkahártya megvastagodjon. (Ez válik le normális ciklus alatt, vérzés kíséretében.)

Nos, ez nem vastagszik meg, épp ezért nehezebb a teherbeesés is, mert nem tud hova beágyazódni a megtermékenyített petesejt. :)

szóóval, teljesen normális, az előző vérzésemnél (4 napja) nekem is 2 napig tartott, és elég volt egy napra egy tisztasági betét. :) ha már tényleg annyira kevés, h semmi nincs (tényleg a semmi) akkor kell elmenni orvoshoz. De ha ti úgy nyugodtak lesztek, hajrá. :)

2014. júl. 8. 22:35
 2/2 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm :)
2014. júl. 9. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!