Nem hat a fájdalomcsillapító, sem a görcsoldó a menstruációs görcsökre, mit csináljak? 19/L
Nagyon rossz, fel sem tudok kelni. Reggel majdnem összeestem a konyhában, annyira fájt a hasam. Akkor vettem be egy fájdalomcsillapítót, és az használt is, de délutánra nagyon rossz lett, kb 2 óránként vettem be gyógyszereket, de egyik sem segített.
Tavaly nyáron 2 algoflex m-et, nurofent és vmilyen görcsoldót vettem be, fél órán belül, mert annyira fájt hogy kapartam a falat, akkor megmozdulni sem tudtam. Félek h megint ez lesz :(
Próbálj meg egy nagyon szoft tornát. De tényleg. Akár csak annyit, hogy az ágyban felhúzod a hasadhoz a lábadat, aztán vissza. A torna meglepően jól tudja csökkenteni a hasonló panaszokat (kereshetsz az interneten, tuti hogy vannak akár gyakorlatsorok is), annak ellenére, hogy sokan óvakodnak belekezdeni, mert azt hiszik, hogy még jobban fájni fog.
A másik lehetőség pedig a meleg víz, ami csökkenti a görcsöket. Azt nem mondom, hogy ülj be a kádba (bár a saját kádadban, ha tisztán tartod, jó eséllyel biztonságosan fürödhetsz ilyenkor is), de egy melegvizes palackot tegyél a hasadra.
köszönöm szépen a segítséget, sokkal
jobban érzem magam :)
Szerintem ne csak a tünetet próbáld kezelni.
Ha nagyon fájdalmas, azt okozhatja elvileg bizonyos tápanyagok hiánya (például vas, kálium...), ennek érdemes lenne utánanézni.
Ismerek egy lányt, akinek ugyanígy nagyon fájdalmas, ő melaszt szokott enni/meginni valamibe belekeverve, mindennap egy evőkanállal. (a melasz amúgy a cukorgyártás mellékterméke és egy csomó értékes tápanyag van benne) és neki ez nagyon sokat segít hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!