Fiatal korban káros a fogamzásgátló szedése? Okozhat meddőséget vagy valamilyen elváltozást?
18éves vagyok, 2éve szedek már fogamzásgátlót, de az elmúlt időben felmerűlt bennem a kérdés, hogy meddig mehet ez így, biztos nem-e egészségtelen rám,vagy leendő gyermekemet tekintve stb. Kérlek nyugtassatok meg, vagy ha kell beszéljetek le arról, hogy tovább szedjem!
Köszi a válaszokat!
majd ilyen leszel mint ő
10-15 évig simán szedhetőek.
Hormonális változást okoz maximum, amit lehet kezelni, hormonkészítményekkel.
Biztos nem fogom 10évig sem szedni de mi van ha valaki ennél tovább szedi? Csak kíváncsiság képp.
Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat. Akkor ti azt mondjátok ne aggódjak, szedjem nyugodtan?
Mi lesz, ha abbahagyod?
Nagy valószínűséggel östrogéndominanciád, mivel ez a hormon nehezebben ürül ki, mint a progeszteron.
Ennek következtében peteérés elmaradHAt, így mensi. (Külsőben történő változásokat most hagyjuk) Így nem szimpla ügy a babavállalás, nem lehetetlen, de pont emiatt progeszteronkészítményekkel támogatják, segítik a folyamatok visszaállítását és teherbeesést, illetve annak fennmaradását.
A gyerekedre nem hiszem, hogy hatással lesz, lásd: aki gyógysezr mellett esik teherbe és nem tud róla, és még szedi, vagy még nem ürül ki, de terhes lesz. Inkább genetika, meg cigizés árt, meg alkohol, stb.
Az abortusz, amitől sérül a méhed, az viszafordíhatalan viszont.
én inkább azt javasolnám, hogy ne az utolsó pillanabtn jusson eszébe szülni senkinek.
Én se tervezek rögtön teherbeesést, max. 34-5 re tolódhat ki, így 30 körül nekiállnék maximum. Ha van olyan pasi, aki vállalja, ha nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!