A magas tetsztoszteron szintem miatt is lehetnek kicsik a melleim? 19/l
hany kilo vagy es milyen magas? voltal mar endokrinologusnal? labori vizsgalat alatamasztja hogy magas a tesztoszteron szinted? a ciklusod rendben van? mindenkepp latogass el endokrinologushoz (hormon-doki) mert lehet hogy vannak elonyei a magas tesztoszteron szintnek de egy nonel ez nem normalis es minnel hamarabb kezelni kell.
ami a melleket illeti. reszben a magas tesztoszteron is hibas, mert
1. konnyen egeted a zsirt, konnyen fogysz es izmosodsz. a mell marpedig zsir (tejmirigy, stb de annak a merete es aranya csak terhesseg illetve szoptatas alatt valik jelentosse, maskor a mell nagyjat zsirzsovet tolti ki) es ha pl. mellizomra gyursz, nagyon konnyen lemegy a melled. plusz nincs lokalis zsiregetes, ha fogysz, mindenhonnan fogysz es a mell zsirszovete barmilyen fogyasnal elsodleges celpont lehet, nemhogy magas tesztoszteron szint mellett.
2.a tesztoszteron (is) felelos a zsirszovet eloszlatasaban, elrendezeseben a testben. ezert van pl. hogy a nok hajlamosak csipore hizni, mig a ferfiak szinte soha. ezert ha van is nagyobb mennyisegu zsirszoveted, a tesztoszteron ezt mas helyeken oszlatja el.
ha a magas tesztoszteron szinted alacsony osztrogennel tarsul, akkor teljesen ertheto a 75A. (nekem pl tul magas volt az osztrogen szintem es 3szor akkora mellem lett mint a csalad barmely tagjanak, pedig a sulyom teljesen normalis)
mindenkepp latogass el orvoshoz! ha a tobbi tunet nem is zavar, terhesseg es kulonbozo betegsegek eseten komoly problemat jelenthet a magas tesztoszteron szinted.
nincs mitol tarts, elkuld vervizsgalatra aztan felir vmilyen gyogyszert amit valoszinuleg nem is fogsz erezni hogy szedsz.
vegulis anyukadnak es a haziorvosnak is igaza van... minden esetre az osztrogen szintedre is oda kene figyelni, nemcsak a kinezet, hanem kesobb a gyerekvallalas miatt is. azt nem irtad hogy a ciklusod normalis, rendszeres? ha igen, akkor vegso soron lehet hogy valoban tobbet rontana mint hasznalna a kezeles es nem jelnet kulonosebb problemat a magas T szinted.
ha viszont nem rendszeres a ciklusod, szerintem menj el a szakorvoshoz, es csinaltasd meg a vizsgalatokat hogy tudd, mi is a helyzet. a vegen te dontesz hogy koveted a kiirt kezelest vagy sem, es ha nem is akarod szedni amit felir, legalabb tudod hogy mikre figyelj oda, es milyen gondok lehetnek kesobb. arra figyelj hogy ingyenes kuldo papirt kapj a vervizsgalatra mert 1etlen osztrogenszint meres akar 10.000FT is lehet, de diakkent ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!