Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan növelhetném a progeszte...

Hogyan növelhetném a progeszteron szintemet?

Figyelt kérdés

Éveken át szedtem barátcserjét és úgy tűnik, hogy már nem hat...s emiatt kiújult az endometriózisom, visszajöttek a hőemelkedéseim.

Érdemes kipróbálnom a progeszteronkrémet, ha van emellett enyhe pajzsmirigy alulműködésem van? Vagy mi mást lehetne még kipróbálni, amivel emelhetném a prgeszteronszintemet természetes módon ?

2014. jún. 3. 22:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne nagyon alapos laborra elmenned.

Teljes pajzsmirígy kivizsgálás:

TSH, t3,t4, reverzt3, anti TPO és van még pár faktor.

CRP, nemi hormonok...d vitamin szint, b12 szint, cink, folsav, vas, nem vagy vérszegény?

Fontos nagyon az alapos pajzsmirígy vizsgálat.

Én itt csináltattam. Sajnos elég drága, de nem magyarázkodom 1 hülye dokinak sem, hogy miért kell nekem erre beutaló...megveszem és kész:

Itt egy helyen vannak a pajzsmirgyes dolgok...lehet emiatt izzadsz és van hőemelkedésed, vagy mert valami gyulladás van benned az endo miatt.

[link]

2014. jún. 11. 23:05
 12/17 A kérdező kommentje:

Enyhe pajzsmirigy alulműködésem van, ez tudott. Akkor bukott ki, amikor sok savanyú káposztát ettem, ami blokkolja.

Amikor utoljára mérték és nézték UH-gal, egy kicsit haladta meg a határértéket. Annyira, amennyire még nem szoktak gyógyszert írni. Viszont sajna egy kisbabához nem elég...szoktam szedni egy gingko biloba készítményt (dr chen), az szubjektíve jó rá, ugyanis van benne olyan ami segíti a pajzsmirigy működését.

A D vitaminban igazad van. Az idén tavasszal azzal küzdöttem, hogy sorozatosan 3 hétnél korábban jött meg.

Mostanra feljebb ment (több tőkehalmájat ettem). És végre ebben a hónapban nem 3 hétre fog megjönni...

Még az is lehet, hogy nem kell a barátcserjét lecserélnem. Hanem csak a D vitamin szintemet kell feljebb tornázni...jóval feljebb, mint ami eddig elégnek tűnt.

Én a GnRh-t jól bírtam, viszont a problémát nem oldotta meg.

Majdnem két éve gluténmentesen élek, az nagyon sokat segített: elmúltak a görcseim. Paleoval kacérkodtam egy kicsit: nem lettem jobban, mint ha csak simán gluténmentesen élnék.

Volt terhelésem vércukorszint mérésem, minden a legnagyobb rendben.

Egy labort jó lenne csinálni, mert már évekkel ezelőtt volt, sajnos fizetős kizárt dolog.

Biztosan nincs gyulladás a testemben, se a pajzsmirigy miatt van ez az állapot. A hőemelkedés miatt

évekkel ezelőtt jártam tucatnyi orvosnál, különféle szakterületekre specializáltaknál. Mind tehetetlen volt.

Egyéniránt csak a ciklus második felében jött elő, valamilyen kapcsolatban a progeszteronhiánnyal.

A hőemelkedés nálam azt jelentette, hogy 37.5-37.8, sőt párszor 38 fok és mellé pontszerű szurkálás a hasamban.

Vérszegénynek mondtak gyerekkoromtól...annak van köze az endohoz ?

2014. jún. 12. 00:12
 13/17 anonim ***** válasza:

A legjobb endos egyben valamennyire pajzsmirígy beteg is.

Az alulműködés csak 1 dolog sajnos. Nekem is emelkedettebb volt a TSH-m, de képzeld ami tök érdekes a progi krémtől visszament 1,8-re, 3,4 ről. Ez tök szuper szerintem.

Nekem t3 rezisztenciám is van...rossz a t3 és a reverz t3 aránya...de hogy mit kezdek ezzel, azt még nem tudom.

Sok lánynak vannak ilyen bajai.

Figyu, az endo nem kispályás betegség, sok irányból kell felvenni a harcot ellene...a tőkehal májjal az a baj, hogy túl sok A vitamint tartalmaz és azt jól túl lehet adagolni. Ezért lenne jobb a sima halolaj.

Szóval, ha teheted akkro inkább több dolgot szedj, mint nem eleget...

Vérszegénység, ha erős a vérzésed akkor pl. vérszegénnyé válhatsz...a glutén érzékenység is okozhat vashiányt, vérszegénységet...rossz bél felszívódás, ha nem eszel elég húst...

Én durván vashiányos voltam és vérszegény nulla enregiával...paleo rendezte, nagyon gyorsan.

Én a helydben kennék krémet és szedném a vitaminokat is.

Ha bármi kérdésed van szólj...

A tejtermékek is okoznak puffadást és szúrkálást...nagyon nem jó sajnos a tejtermék az endonak...

2014. jún. 12. 09:20
 14/17 A kérdező kommentje:

"A tejtermékek is okoznak puffadást és szúrkálást" -ez nálam kizárt, mert ugyan tejcukor érzékenységet megállapítottak jó pár éve (akkortájt leálltam teljesen a tejivással), viszont a tejtermékek teljes megvonása után sem múlt el. Nálam az endo kórképébe tartozik. A tejtermék evése vagy nem evése nem változtat rajta, kipróbáltam. Sőt egy időben orvosi tanácsra kefírt ettem és az kifejezettem jót tett pár hónapig és már ez is eredmény volt a korábbi teljes tehetetlenség mellett.

Valahol azt olvastam, hogy a tejcukorérzékenység a kezdődő gluténérzékenység "előszobája".

A bevált dolgokon nehezen merek változtatni, ugye megérted? A barátcserje nálam bevált...kb 8 éve szedem.

Két éve kevesebbet szedtem be belőle, és begyulladt az egyik mellem, csomó volt benne. Kórházba kerültem és úgy volt, hogy megműtenek. Aztán végül csak nagy dózisú antibiotikummal kezeltek.

Utána tanulva az esetből (és az ultrahang eredményéből, miszerint ciszták is vannak benne)beálltam a korábbinál magasabb dózisú barátcserjére és így minden rendben.

Ezért kérdezgetem mások tapasztalatait a prog.krémről, mert a végén nagyon rosszul járhatok. Ugyan ezek nem gyógyszerek, de velük is lehet kárt tenni...

Tőkehalmájból épp hogy ritkán ettem, ősszel-télen-tavasszal: kb 6 hetente egyet, kizárt hogy ettől több A vimamint vittem volna be.

A pajzsmirigy nálam is hol a normál határon belül, hol kicsit feljebb.

Azt is olvastam, hogy a mindenütt kapható közönséges napraforgó olaj nem jó rá...van aki visszaállt a zsírra, és elmúlt az alulműködése, gyógyszert sem kell szednie rá.

Amióta figyelek arra, hogy ilyen olajat ne fogyasszak, még nem mérték meg. Vissza kéne mennem az orvoshoz, hogy kérjek megint egy vérvételt és hónapok múlva lesz eredmény.

2014. jún. 12. 12:47
 15/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Persze csináld azt, amiben hiszel, hogy segít...az a legjobb :-).

Minden transzzsír nagyon rossz...pl. a napraforgó olaj. Igen, én pl. kacsa és disznó szírt használok.

2014. jún. 12. 13:31
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem hit kérdése (azaz nem képzelődök), hogy mi hat, vagy nem, egy betegségben.
2014. jún. 12. 14:38
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem ugy értem, hogy képzelődsz!

De mindenkinek van egy hitrendszere, azzal is mivel szemben bizalmatlan...pl. te a prog krémmel szemben. De attól még simán hat a prog krém, de pl. te nem fogod használni, mert félsz hogy ártasz vele. Ezzel egyébként én is így voltam.

Van, aki a vega diétában hisz, hogy neki az jó stb stb.

Nem arról beszélek, hogy beképzelsz dolgokat.

Ha valaki nem hiszi, hogy ez meg az segít neki, akkor el sem kezdi és meg sem fogja tudni az életben.

Én pl. nem hiszen a vega életmódban, ergo el sem kezdem...pedig lehet az is segítene.

Csak azt akarom mondani, hogy az endo egy komplex dolog és senki sem fog attól meg gyógyulni, ha csak 1, vagy 2 féle plusz dolgot csinál...csak d vitaminnal, csak proggal, csak barátcserjével...vagy e három kombójával.

Harcolni egyszerre sok dologgal kell.

Tünetmentesnek úgy lehet lenni, ha nagyon sok plusz dolgot csinál az ember...

diéta váltás,

sport,

vitaminok (d és ezer más, halolaj)

transzzsírokat kerülöd (nulla étolaj)

nem idegeskedsz

krém

stb stb.

Rengedeteg apró dologból áll össze végül a tünetmentesség.

Ez túl komoly betegség ahhoz, hogy csak 1-2 dolog bevezetése elég lenne.

2014. jún. 12. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!