Ha fogamzásgátlót kezdek szedni lemennek a pattanásaim?
Általában tényleg csökkenti a pattanásokat, de: amint abbahagyod, visszajön. Sőt, az esetek jelentős részében még durvább lesz, mint előtte.
Vajon megéri?
Ha annyira durva a helyzet, lehet érdemesebb inkább retinoiddal próbálkozni. Bőrgyógyász azt nem javasolta?
Elég kemény gyógyszer, rengeteg lehetséges mellékhatással, és tilos mellette teherbe esni, mert teratogén, de az legalább hosszú távon megoldja a gondot.
Én is szenvedtem/szenvedek a pattanásoktól,és nekem is ajánlotta a bőrgyógyászom és a nőgyógyászom is,hogy szedjek fogamzásgátlót,mert attól hű de rendbe fog jönni. Kifordultam a rendelőből,hogy köszönöm.. 14 éves koromtól jártam hozzájuk (nőgyógyászhoz 16 éves koromtól) vettették meg velünk a sok drága kencét,gyógyszerekkel tömtek, hullámzó volt az állapota az arcomnak,de semmiképp sem 'tökéletes',néha látható volt javulás aztán romlott.
A fogamzásgátló javaslata óta orvost nem láttam,elkezdtem otthon 'kezelni magam'. Kezdésnek egy teás méregtelenítő kúrát tartottam,hogy kitiszuljon a sok mocsok a szerezetemből,már amennyire kitud. Nem eszek zsíros,olajos,gyors kajákat, cukrot/lisztet a lehető legkevesebbet, sok zöldgség-gyümölcs stb.. na meg a napi minimum 2l folyadék is fontos nagyon! Elkezdtem a szabadba a friss levegőn futni, próbálkozom nem stresszelni és csak természetes termékeket használni. A bőröm még soha nem volt ilyen szép. Igaz,hogy még mindig vannak pattanások és a vörös foltok is megmaradtak,de alapozóval már szinte alig látszódik valami. Menszesz idején szokott csúnyább lenni az arcom,de utána egész szépen kitisztul.
Én nem ajánlom neked a gyógyszerek szedését,csak ha tényleg nagyon csúnya az arcod,de ez esetben sem fogamzásgátló szedést. Küldenél az arcodról képet? (vagyis a bőrödről). Hátha ha látnám tudnék mit mondani,bár nem vagyok orvos,de a pár év alatt amit a pattanások kutatásával töltöttem hátha tudok segíteni :) 17l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!