Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire fáj a gyantázás?

Mennyire fáj a gyantázás?

Figyelt kérdés
Már vagy 1-1,5 éve borotválom a lábam.Most úgy döntöttem,hogy kipróbálom a hagyományos itthon elkészíthető cukorgyantát!Kellene az elkészítési módja is és a hozzávalók meg a használata is.Már sok helyen olvastam utána de nem tudom,hogy mit hogy kell meg hogy most miből mennyi is kell pontosan meg hogy meddig kell főzni....!És mennyire fáj ez a gyantázás ha eddigiekben csak borotváltam.Ja és meddig tart míg újra ki nem nő vissza a szőr?

2014. máj. 21. 16:22
 1/2 anonim ***** válasza:
a gyantázádnak van egy technikája amit nem árt elsajátitani. Ráadásul a cukorgyantát pont forditva kelll kenni és huzni mint a sima gyantát. Ezek az otthon fözös cukorgyanták nem tul hatásosak föleg laikus emberek számára. probélkozhatsz de ne lepödj meg ha nem szedi le rendesen. Nem drágább egy patron gyanta plusz papir és az készen van nem kell kotyvasztgatni, nem biztos hogy jó lesz az állaga stb. Az elsö gyantázás mindig fájdalmasabb (ha ügytelenül huzod akkor hmsérülést is okozhatsz) mint a többi, mivel borotvált szört akarsz szedni, ne kérdezd miért ez igy van, nem tudjuk mi szakemberek sem.. ha utána ujra van egy borotva utna megint kellemetlenebb a következö gyantázás. egyébként hozzá lehet szokni változó kinek melyik restrész fáj a legjobban és hogy mennnyire birja. elvileg 2-4 ig tart a gyanta, de fokozatosan nö ki és attól függ miylen rös és feketea ször, ha fekete feltünöbb ha világosabb akkor nem. A lényeg hogy gyantázáshoz legyen legalább fél cm hosszú a szál
2014. máj. 21. 16:53
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát igazából alig fáj, addig a pár másodpercig amíg letéped, viszont a cukorpaszta esetében kicsit másabb a dolog. Nem is biztos hogy szerencsés ezzel kezdeni mert tuti elmegy tőle minden kedved és maradsz a borotvánál inkább. :)

Én úgy csináltam hogy 1 bögre cukor, negyed bögre citromlé (100%-os), negyed bögre víz és kevergetés mellett főzni amíg megfelelő állaga nem lesz, kb 15 perc. De elsőre nekem sem sikerült, másodjára igen, utána megint nem, és így tovább, szóval elegem lett belőle. Vettem Alveola gyantaszettet, sokkal egyszerűbb használni, hamarabb megvagyok vele és ugyanolyan jó, nem is drága. A szőr nálam 1-2 hét alatt kinő, de ez egyéni, az én szőröm gyorsan nő.

2014. máj. 21. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!