Baj ha vattát használok?
Ez a harmadik menstruációm, szóval még csak kezdő vagyok. Az a problémám, hogy már kipróbáltam az Always, Libresse és Caredfree betéteket, de mindegyiktől viszketetek és bevörösödök a puncimon. Tegnap jött meg, és otthon voltam, gondoltam kipróbálom a vattát, és nagyon jó volt, nem jelentkezett semmilyen tünet. Ma újra rendes betétet használtam, és megint bepirosodtam, és erősebb is a vérzésem (bár ennek nem hiszem, hogy köze lenne hozzá)
Nem tudom mit kéne csinálnom, valami ötlet?
Holnap tuti, hogy nem fogok betétet használni, mert egyszerűen nem bírok semmire figyelni, de a vattától meg nagyon félek, mert még elég tapasztalatlan vagyok, és nem tudom mikor van tele, és hogy mikor kell cserélni, meg persze hogy elcsúszik. Nagyon aggódom, tesim is lesz holnap...
Kérlek segítsetek!
15/L
Ne vicceljetek már! Régen amikor csak vatta volt, tudtunk tornázni, és nem volt gond belőle.
tessék minden szünetben ellenőrizni, és ne érdekeljen, hogy mit szólnak mások. Ha rákérdeznek, mond azt, hogy sokat kell pisilned. ennyi. Inkább ellenőrizd mindent szünetben, minthogy a gatyát átázzon. Amúgy meg ha a vattát duplán hajtod, akkor ugyanolyan jó mint bármelyik betét. Csak ugye a mai 15-17 évesek már always betétet ismerik..
Húúú mit csinálnátok ha textil anyagot kéne használnotok minden vérzésnél? Amit ki is kéne mindig mosni??ÁÁÁÁÁÁ
11-es!
Nekem szülés után ajánlották a frottír anyagú intimbetétet, mert annyira fájt az alfelem, hogy szó szerint ordítani tudtam volna, amikor valami hozzáért. Másoknak is fájt, de azok még ha fájdalmas pofival is, de rá tudtak ülni a fenekükre. Én meg ha csak valami hozzáért, sikítani tudtam volna. Az orvosom még mondta is, hogy a szülést olyan jól bírtam, meg a varrást is, mi baj lehet most meg? Látott az orvosom többször, aztán kis idő múlva visszajött, és mondtam, hogy a helyzet stagnál. Hívott hozzám sebészt, dermatológust, és egyik sem talált semmit, ami furcsa lenne. Azóta sem tudjuk mi okozta a fokozott fájdalmat. Nem volt nagy a gátmetszésem, nem fertőződött el a varrat, semmi nem volt. Azóta még szültem 2x, és egyiknél sem ismétlődött a szinte őrületig terjedő fájdalom. Pedig nem vagyok egy hisztis valaki, nem szóltam egy szót sem, csak mikor kérdezték mi ez a kín az arcomon, akkor mondtam meg. Amúgy a fájdalom 2 napig tartott olyan intenzíven, aztán csökkent, majd elmúlt. A rejtély pedig azóta is áll. Főleg így, hogy a 2. és 3. szülésem után nem jelentkezett az a pokoli kín, pedig akkor is volt gátmetszésem.
Ez onnan jutott eszembe, hogy milyen lehetett a mosható betét. A frottír alapú mosható volt, vagyis lett volna, de mi kidobtuk. Mondtam Édesanyámnak is, Anyósomnak is, hogy eszükbe ne jusson kimosni!! Nem jutott. :-D
Szia
A vattával lehet a legkönnyebben átázni. Szerintem ne használj vattát mert akármennyit is teszel be belőle úgyis elcsúszik és ha már elkezdesz "folyni" akkor már átázol :/
Erre van az a betét amit allergiásoknak való és a tampon ^-^
És még este sem megbízható, tesi órán pedig főleg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!