Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Baj ha vattát használok?

Ladybird02 kérdése:

Baj ha vattát használok?

Figyelt kérdés

Ez a harmadik menstruációm, szóval még csak kezdő vagyok. Az a problémám, hogy már kipróbáltam az Always, Libresse és Caredfree betéteket, de mindegyiktől viszketetek és bevörösödök a puncimon. Tegnap jött meg, és otthon voltam, gondoltam kipróbálom a vattát, és nagyon jó volt, nem jelentkezett semmilyen tünet. Ma újra rendes betétet használtam, és megint bepirosodtam, és erősebb is a vérzésem (bár ennek nem hiszem, hogy köze lenne hozzá)

Nem tudom mit kéne csinálnom, valami ötlet?

Holnap tuti, hogy nem fogok betétet használni, mert egyszerűen nem bírok semmire figyelni, de a vattától meg nagyon félek, mert még elég tapasztalatlan vagyok, és nem tudom mikor van tele, és hogy mikor kell cserélni, meg persze hogy elcsúszik. Nagyon aggódom, tesim is lesz holnap...

Kérlek segítsetek!

15/L

2014. máj. 19. 18:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem baj, de nem hiába nem használják már sokan. Baromi könnyen át lehet vele ázni. Vszeg allergiás vagy a betétre, vannak direkt betétek allergiásoknak.
2014. máj. 19. 18:21
 2/15 anonim ***** válasza:
A tampont nem szeretnéd kipróbálni esetleg? A vattával az a baj, hogy nagyon könnyen átázik. Főleg, ha bővebb a vérzés, azt nagyon gyakran kell cserélgetni.
2014. máj. 19. 18:22
 3/15 anonim ***** válasza:
92%

Én nem vagyok már mai csirke, de amikor én 14-15-16 éves voltam akkor még nem volt más csak az egészségügyi vatta. Mi akkor bizony csak vattát használtunk.

Az én korosztályom nagyon jól emlékszik azokra az reggelekre amikor a vatta a seggünk felsőrészébe csúszott, és a lepedőt azonnal be kell áztatni a pizsamával együtt. Vagy a szokásos kérdezés amikor valakinek megvolt, és vattát viselt,hogy

- Kitti! Menj mögém, és nézd meg, nagyon látszik??

Ugyanis a vatta örömmel tudott a saját útjára menni.

Ennek ellenére ha te úgy gondolod, hogy vattával jobb neked, akkor viseld azt. A vatta is jó, csak sűrűbben kell wc-re menni ellenőrzésre. Ha vattát használsz akkor fél óránként ellenőrizd ha erős a menzeted. Ha gyenge akkor 1 óránként ellenőrizd.

2014. máj. 19. 18:27
 4/15 anonim ***** válasza:
55%
Tényleg elég "veszélyes" vattával tolni, rettentő könnyen átázik, és a kezelése sem egyszerű. Érdemes lehet további betét típusokat kipróbálni, beleértve a legolcsóbb sajátmárkásokat is - gyakran ezek a legjobbak. Van vagy 20 fajta betét, te eddig hármat próbáltál. :) Szerintem fogsz találni olyat, ami megfelelő.
2014. máj. 19. 18:38
 5/15 anonim ***** válasza:

Az Alwaysnek van sensitive intimbetétje.

Valamint én is ajánlom a tampont, vannak sensitive tamponok is.

Ha egyik sem tetszik akkor az intimtölcsér lesz a barátnőd. Orvosi szilikonból készül, teljesen hypoallergén, biztonságos, nem tudsz elázni, mert rengeteget felszív. Én is azt haszálom, és nagyon szeretem. :-)

2014. máj. 19. 18:45
 6/15 A kérdező kommentje:
Remélem igazatok van, holnap mindenképpen veszek valami újfajta betétet. Sajnos elég erős a vérzésem, a normál betéteket 2 óránként kell cserélnem, és van amikor már a bugyim is olyan. Holnap majd vattát fogok használni, szerintem ha nagyon sokat teszek bele, akkor nem lehet baj, ugye? És nem akarok minden szünetbe kimenni WC-re, mert az azért elég fura lenne, szóval csak 2 óránként. És még attól tartok, hogy ha mozgok, tehát tesin sokkal erősebb, ráadásul ha jó idő lesz akkor iskolakört futunk, és a tanár nem fogadja el a felmentést :/ És mit fognak szólni a többiek ha meglátják véletlenül a vattát? Már így is nagyon ciki, mert a suliban jött meg és kb. minden lány tudja...
2014. máj. 19. 18:49
 7/15 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a pamut boritású betétetek. pl always silk cotton (vagy valami ilyesmi van ráirva) betétet. az nem olyan müanyag irritáló boritású.
2014. máj. 19. 18:54
 8/15 anonim válasza:

Szia!

A Rossmannban kapható a Facelle típusú betét, van tisztasági is (ez azért jó, mert mindegyik betét külön kis tasakban van), valamint normál egészségügyi betét, és annak nem olyan műanyag a borítása, mint az általad említett betéteknek, hanem pamut-szerű. Nem olyan vészes az ára, 400 alatt van egy 16 db-os, talán érdemes lenne kipróbálnod.

Kipróbálhatod a tampont is majd, de szerintem ha holnap lesz tesid, akkor egyelőre azt ne, mert a tampon használatát ki kell tapasztalni, esetleg a köv. menzeszednél már menni fog.

És nyugi, előbb-utóbb megtalálod a neked megfelelőt ;-).

2014. máj. 19. 18:55
 9/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha tényleg nagyon erős a vérzésed, akkor sajnos nagyon kétséges, hogy a tesit ki fogod-e húzni vattával. Ha nagyon sokat teszel, akkor is könnyen félrecsúszik, és akkor pont olyan, mintha semmi sem lenne ott.

A menstruációban nincs mit szégyellni, szóval nem ciki, hogyha vattát használsz és még az sem, ha félremegy (az összes többi lánynak is meglesz ugyanez a problémája, sokkal hamarabb, mint szeretné), de senki se akar átázni.

2014. máj. 19. 19:06
 10/15 anonim ***** válasza:
És igenis menj ki nyugodtan minden szünetben, ki a francot érdekel, hogy ki mit gondol?
2014. máj. 19. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!