Fogamzasgatlasi technikak. Az orvosom csak ät akar verni, a sajat hasznat nezi?
Regebben a criptomix nevü fogamzasgatlot szedtem es csak pozitiv mellekhatasai voltak, utana a regi orvosom azt mondta h attol többen meghaltak mäs orszagokban igy nem irna fel szivesen, igy felirta a dianielle-t(v hogy is hivjakot)attol teljesen depresszios lettem es csak a kellemetlen helyekre hiztam, valamint mindig ehes voltam.Most abbahyagtam, es uj orvosom van, aki az injekcios 3 havi fogamzasgatlot ajanlja, valaki tud arrolvalamit?A haziorvosom, aki egyebkent az emberek hormonhaztartasaval foglakozik evek ota, ez a szakterülete, mondta, hogy teljesen mindegy egyiket sem ajnlana( de valami fogamzasgatlo megiscsak kell...)
Az injekcio mellekhatasa valamint a nögyogyasz szerint csak annyi h nem jön meg tölle, ez ilyesztö...Valakinek van velmenye, tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Szerintetek irassam fel az elsö fogamzasgatlot ujra?(arra gondoltam h az elözö orvosom is csak azert irt fel mas fajtat, mert abbol több penzt kap v ilyesmi, szinte semmit nem talalok a neten a cryptomixröl...)
Valakinek estleg tapasztalat az injekcios megoldassal kapcs v cryptomixel?(lehet h rosszul irom a nevet, mar v egy eve nem azt szedem...)
Elöre is köszi a valaszokat!
1. Azért nem találsz róla semmit, mert az CYPROMIX és nem cryptomix. Ami egyébként elsősorban magas androgénszinttel járó hormonproblémák kezelésére ajánlott, kizárólag fogamzásgátlás céljából felírni nem szabadna. Ez benne van az orvosi előiratában (ogyi.hu-n meg lehet nézni).
Az pedig igaz, hogy meghaltak tőle páran itt-ott (pontosabban egy ugyanolyan hatóanyagú gyógyszertől). Bár ezt a hisztikeltés nem igazán értem. Bármelyik fogamzásgátlótól meg lehet halni, ugyanis mindegyik fokozza a vérrögképződés esélyét. Biztosan nem ez az egyetlen szer, amitől már haltak meg nők.
2. Az injekciós fogamzásgátlásról én még jót nem igen hallottam. Egyik orvosom sem ajánlotta (sőt, az egyik szó szerint azt mondta, hogy az ellenségének se ajánlaná). Hogy miért? Mert ha ezt beléd nyomják, akkor 3 hónapig ottmarad, akármi bajod van tőle. Nem tudják kiszedni. Van olyan, aki heteken keresztül vérzik tőle, és kaparni kell. Fórumokon lehet olvasgatni a tapasztalatokról, szerintem legalább 70%-a negatív.
3. Fogamzásgátlásra nem csak hormonos megoldás használható. De ha mindenáron azt szeretnél, akkor inkább tablettát vagy hüvelygyűrűt használj, mint injekciót.
Az orvosnak teljesen mindegy, milyen tablettát ír fel, attól nem lesz sem több, sem kevesebb a pénze.
Az elsö fajta valózsínüleg idöközben le van tiltva, ezért nem találsz róla semmit.
Mellesleg óvszerrel tökéletesen lehet védekzni, ha megfelelöen használják és akkor nem szükséges hormomtartalmú szer.
Köszi szepen mindkettötöknek, es igen, cypromix neven valoban talaltam forum hozzäszolasokat.
Elso ha meg visszanezel, akkor azt esetleg meg tudnad mondani, hogy akkor milyen esetekben ajanlott felirni?(nekem felirta az orvos fogamzasgatlo kent is)
Mint fogamzasgalo is hasznalt hisz nem lettem terhes, valamint tenyleg csak pozitiv mellekhatasai voltak, szerinted ha kerem az orvostol h azt irja fel, felirhatja?
"A Cypromix androgén- érzékenység okozta közepesen súlyos-súlyos acne (seborrhoeával vagy anélkül) és/vagy hirsutismus kezelésére javallott fogamzóképes korú nők esetében.
Az acne kezelésére a Cypromix kizárólag a helyi kezelés vagy szisztémás antibiotikum-kezelés sikertelenségét követően alkalmazható.
Mivel a Cypromix egyben hormonális fogamzásgátló is, nem alkalmazható egyéb hormonális fogamzásgátlókkal együtt (lásd 4.3 pont)."
(acne=pattanás, hirsutismus=férfias szőrnövekedés nőkön)
Biztos van olyan orvos, aki felírja... hogy ez mennyire helyes gyakorlat, azon lehetne vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!