Attól, hogy megjött a menszeszem lehetek terhes?
1: ritkán, de előfordul, hogy terhesség mellett megjön a menzesz.
2: ha már volt trombózisod, nem szedhetsz hormonális fogamzásgátlót, sajnos neked csak a hormonmentes védekezési módok maradnak, elsősorban az óvszer.
3: az első nőgyógyászati vizsgálat sokkal kevésbé kellemetlen, mint az első szex :) egyáltalán nem fájdalmas, maximum csak kicsit kellemetlen lehet, de az is csak akkor, ha nagyon ráfeszülsz. Manuális vizsgálatot fog végrehajtani (egyik ujját a hüvelybe helyezi, másik kezével megnyomkodja a hasadat, a két keze között érzi a női szerveid alakját), valamint valószínűleg egy kis eszközzel ki fog tágítani (nem fáj) és megnézi a méhszájat. Lehet, hogy rákszűrést is csinál, aminek során egy kis pálcával mintát vesz a méhszájról a kitágított hüvely mellett.
1:
A 3. pontodhoz: Jézusmária!
Nekem az első szex is és mind a menny, testenkívüli gyönyör, a nőgyógyász után hónapokig nem tudok aludni, fel vagyok zaklatva 40 évesen is, sírok mindig, és fáj is, mentem már nőgyógyásztól szerzett sebekkel bőrgyógyászatra...
Hát szerinted ha sebhely marad utána, akkor hogyhogy nem fáj?
Mért ne fájhatna már?
A legérzékenyebb testrész a nemi szerv!
Lehetsz terhes akkor is, ha volt vérzésed. Mert előfordul, hogy aki terhes, annak is van egy bizonyos ideig vérzése, csak ez a fajta menzesz általában rövidebb ideig tart, mint a rendes és kevesebb vérzéssel is jár. Amennyiben olyan a vérzésed, mint amilyen szokott is lenni, akkor nem valószínű a terhesség.
És valóban, ha volt már trombózisod, akkor semmilyen fogamzásgátló gyógyszert nem fognak neked felírni. Marad az óvszer, ami egyébként megfelelő használat mellett nagyon is biztonságos.
És nekem egyetlen egyszer fájt a nőgyógyászati vizsgát, amikor is hüvelygyulladásom volt. Egyébként nem fáj. Kellemetlenül érezheti magát az ember, de fájdalmasnak egyáltalán nem mondanám.
És ha már élsz nemi életet, akkor egyébként is illő lenne elmenni nőgyógyászhoz, illetve innentől fogva évente szűrővizsgálatra járni. És én azt gondolom, hogy aki kellően érettnek érzi magát a szexhez, annak kellően érettnek kell lennie a nőgyógyászati vizsgálathoz is!
És a folyásod miatt is mindenképpen menj el. És ragaszkodj a rákszűréshez és a kórokozók miatti hüvelykenet tenyésztéshez is. Csak a te érdekedben mondom. Mert ha megint elmész egy olyan orvoshoz, aki hasra ütésre, megfelelő vizsgálatok nélkül kezel, akkor rosszul jársz.
És mivel már élsz nemi életet, így ha fertőzésed van, ne felejtsd el megemlíteni, hogy a párodat is kezeljék ki, ugyanis téged hiába kezelnek ki, ha őt nem, mert ha ő is elkapta tőled a fertőzést, akkor szépen visszaadja neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!