Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Attól, hogy megjött a menszesz...

Attól, hogy megjött a menszeszem lehetek terhes?

Figyelt kérdés
Egy hete vesztettem el a szüzességemet, és utána pár napig halvány barnás váladékom volt, de az elmúlt. A hasam viszont végig fájt, valamint nagy mennyiségű fehér folyásom volt. Mikor még nem éltem nemi életet akkor is tapasztaltam fehér folyást menstruáció előtt és után is, viszont nem olyan nagy mennyiségűt mint most. Amióta elvesztettem a szüzességemet nagyon féltem hogy terhes lehetek, mert ezek a tünetek is a jelei. Mindenképpen el fogok menni nőgyógyászhoz, ha elmúlik, mivel gyulladásra, fertőzésre gyanakodok, ami lehet már régóta tart, de mivel nem volt ilyen nagy mennyiségű folyásom és nem fájt a hasam, nem gondoltam rosszra. A hasam viszont puffadt most, hogy megjött, de máskor is szokott ilyen lenni, ha menstruálok. a kérdéseim a következők lennének: Lehetek attól még terhes, hogy megjött? Még csak egyszer voltam orvosnál, de nem vizsgált meg, mert szűz voltam, viszont úgy felírt fogamzásgátlót menstruációs zavarra. 4 hónap múlva embóliát, trombózist kaptam. Ha esetleg nem lennék rá hajlamos szedhetnék enyhébbet? Milyen az első nőgyógyászati vizsgálat? Fájni fog?
2014. máj. 16. 10:28
 1/9 anonim ***** válasza:

1: ritkán, de előfordul, hogy terhesség mellett megjön a menzesz.

2: ha már volt trombózisod, nem szedhetsz hormonális fogamzásgátlót, sajnos neked csak a hormonmentes védekezési módok maradnak, elsősorban az óvszer.

3: az első nőgyógyászati vizsgálat sokkal kevésbé kellemetlen, mint az első szex :) egyáltalán nem fájdalmas, maximum csak kicsit kellemetlen lehet, de az is csak akkor, ha nagyon ráfeszülsz. Manuális vizsgálatot fog végrehajtani (egyik ujját a hüvelybe helyezi, másik kezével megnyomkodja a hasadat, a két keze között érzi a női szerveid alakját), valamint valószínűleg egy kis eszközzel ki fog tágítani (nem fáj) és megnézi a méhszájat. Lehet, hogy rákszűrést is csinál, aminek során egy kis pálcával mintát vesz a méhszájról a kitágított hüvely mellett.

2014. máj. 16. 10:32
 2/9 anonim ***** válasza:
17%

1:

A 3. pontodhoz: Jézusmária!

Nekem az első szex is és mind a menny, testenkívüli gyönyör, a nőgyógyász után hónapokig nem tudok aludni, fel vagyok zaklatva 40 évesen is, sírok mindig, és fáj is, mentem már nőgyógyásztól szerzett sebekkel bőrgyógyászatra...

2014. máj. 16. 10:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
#2: Sürgősen válts nőgyógyászt..
2014. máj. 16. 10:38
 4/9 anonim ***** válasza:
3: 3-szor váltottam.
2014. máj. 16. 10:43
 5/9 anonim ***** válasza:
2, te valamit nagyon rosszul csinálsz. A nőgyógyászati vizsgálat nem fájhat. Ha neked fáj, akkor vagy nagyon súlyos gyulladásod van, vagy pedig a hisztéria szintjéig rágörcsölsz.
2014. máj. 16. 10:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
És az utóbbit tartom valószínűbbnek, lásd: hónapokig nem tudsz aludni... Nem akarlak bántani, de ilyen szintű görcs az orvos miatt szerintem pszichológust igényelne.
2014. máj. 16. 10:47
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát szerinted ha sebhely marad utána, akkor hogyhogy nem fáj?

Mért ne fájhatna már?

A legérzékenyebb testrész a nemi szerv!

2014. máj. 16. 10:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Lehetsz terhes akkor is, ha volt vérzésed. Mert előfordul, hogy aki terhes, annak is van egy bizonyos ideig vérzése, csak ez a fajta menzesz általában rövidebb ideig tart, mint a rendes és kevesebb vérzéssel is jár. Amennyiben olyan a vérzésed, mint amilyen szokott is lenni, akkor nem valószínű a terhesség.

És valóban, ha volt már trombózisod, akkor semmilyen fogamzásgátló gyógyszert nem fognak neked felírni. Marad az óvszer, ami egyébként megfelelő használat mellett nagyon is biztonságos.

És nekem egyetlen egyszer fájt a nőgyógyászati vizsgát, amikor is hüvelygyulladásom volt. Egyébként nem fáj. Kellemetlenül érezheti magát az ember, de fájdalmasnak egyáltalán nem mondanám.

És ha már élsz nemi életet, akkor egyébként is illő lenne elmenni nőgyógyászhoz, illetve innentől fogva évente szűrővizsgálatra járni. És én azt gondolom, hogy aki kellően érettnek érzi magát a szexhez, annak kellően érettnek kell lennie a nőgyógyászati vizsgálathoz is!

És a folyásod miatt is mindenképpen menj el. És ragaszkodj a rákszűréshez és a kórokozók miatti hüvelykenet tenyésztéshez is. Csak a te érdekedben mondom. Mert ha megint elmész egy olyan orvoshoz, aki hasra ütésre, megfelelő vizsgálatok nélkül kezel, akkor rosszul jársz.

És mivel már élsz nemi életet, így ha fertőzésed van, ne felejtsd el megemlíteni, hogy a párodat is kezeljék ki, ugyanis téged hiába kezelnek ki, ha őt nem, mert ha ő is elkapta tőled a fertőzést, akkor szépen visszaadja neked.

2014. máj. 16. 10:51
 9/9 anonim ***** válasza:
7, nem maradhat utána semmilyen sebhely, hacsak nem hentesekkel vizsgáltatod magad. A rákszűrés valóban jár egy kicsi vérzéssel a méhszájról, viszont ott nincsenek fájdalomérző idegvégződések, így az ott keletkezett kicsi seb nem fájhat. Nem feltételezem, hogy valótlanságot állítasz, de tényleg nem tudom, hogy milyen nőgyógyászaid voltak nektek, ha felsértették akármidet is. Viszont az tény, hogy a nőgyógyászati vizsgálat alapesetben egészséges embernél fájdalmatlan, maximum kellemetlen (ahogyan azt a többi válaszoló hozzászólásaiból is láthatod). Remélem, hogy sikerül találnod egy tisztességes nőgyógyászt és a saját félelmeidet is legyőzni vele kapcsolatban.
2014. máj. 16. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!