Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Használhatok így tampont?...

Használhatok így tampont? Vagy nem ajánlott?

Figyelt kérdés

3éve menstruálok,eddig betétet használtam.Idén kipróbáltam a tampont 2x.Sokkal jobb,mint a betét.Elhatároztam,hogy jövőre tampont fogok használni,és csak itthon használok betétet.A menstruációm +/- 2-3napra megjön,tehát nagyjából pontos(28nap általában).Viszont a menstruációm alatt hullámvölgyek vannak.Van amikor több,van amikor kevesebb,de nem úgy,hogy egyik nap sok,aztán kevés.Hanem egy napon belül is változik.

Így nem tudom,hogy mikor milyen tampon a jó.

Használhatok így is tampont?Vagy maradjak a betétnél?

15/L

2009. dec. 27. 09:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan használhatsz így is. A mindig aktuális vérzés mennyiséghez válaszd a méretet, én is több méretet használok egy menzeszen belül a mennyiségtől függően.
2009. dec. 27. 09:30
 2/8 A kérdező kommentje:

köszi:)

megnyugodtam,csak attól tartottam,hogy mivel kezdő vagyok nem fogom eltalálni a megfelelő méretet és átázok:(

Amúgy csak minit használtam még.

2009. dec. 27. 09:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Minél erősebb annál nagyobb kell és fordítva, ha gyengébb. Persze azért, ha kellemetlen ne erőszakold magadba. :)
2009. dec. 27. 09:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Azért óvatosan a méretekkel!

Nem mindenki tud használni mindent. Én már szültem, de csak a kis méretű jó, más egyszerűen nem fér el. Én ezt úgy oldom meg, hogy egy vékony betétet is használok, balasetmegelőzés céljából. Szerintem óvatosan próbálkozz, ne erőltesd a nagyobbat, ha nem megy könnyen.

2009. dec. 27. 09:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Ha a mini befért, bemegy a normál is, ne aggódj. A hüvely és a szűzhártya is nagyon rugalmas.

Amúgy tamponhoz is javasolt egy tisztasági betétet betenni, az elég kicsi, hogy ne okozzon kényelmetlenséget, de ha netán elcseppen a tampon, annyit könnyen felfog, amíg kiszaladsz a wc-re.

2009. dec. 27. 09:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Nyugodtan használj tampont, én 14 vagyok, most használok másodjára. Normál méret is felmegy (főként éjszakára szoktam az első napon) de nekem még így is átázik egy kicsit. Aláteszek egy tisztasági betétet, és tutira nem ér meglepetés. Szokj át, sokkal kényelmesebb. Lényeg, hogy cserélgesd 3-6 óránként.
2009. dec. 27. 10:38
 7/8 anonim ***** válasza:

nekemis hullámvölgyes a menzeszem, de éncsak egyfélét használok. a sárgát, normalt. ha erősebb gyakrabban cserélem, ha gyengébb akkor ritkábban.

a normál az senem vékony, senem vastag, így nemiskell attól félnem h átázok. de mivel tecska most kezded, sztem te ne a normállal kezd, hanem a kékkel. otthon próbáld ki először, h lásd h mennyi idő után telik meg, vagy mikor kezd már el átázogatni. azjó ha ilyenekkel tisztában vagy. így elkerülheted a baleseteket.

2009. dec. 27. 11:55
 8/8 anonim ***** válasza:
próbáld a tampon+betét kombinációt
2009. dec. 30. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!