Használhatok így tampont? Vagy nem ajánlott?
3éve menstruálok,eddig betétet használtam.Idén kipróbáltam a tampont 2x.Sokkal jobb,mint a betét.Elhatároztam,hogy jövőre tampont fogok használni,és csak itthon használok betétet.A menstruációm +/- 2-3napra megjön,tehát nagyjából pontos(28nap általában).Viszont a menstruációm alatt hullámvölgyek vannak.Van amikor több,van amikor kevesebb,de nem úgy,hogy egyik nap sok,aztán kevés.Hanem egy napon belül is változik.
Így nem tudom,hogy mikor milyen tampon a jó.
Használhatok így is tampont?Vagy maradjak a betétnél?
15/L

köszi:)
megnyugodtam,csak attól tartottam,hogy mivel kezdő vagyok nem fogom eltalálni a megfelelő méretet és átázok:(
Amúgy csak minit használtam még.

Azért óvatosan a méretekkel!
Nem mindenki tud használni mindent. Én már szültem, de csak a kis méretű jó, más egyszerűen nem fér el. Én ezt úgy oldom meg, hogy egy vékony betétet is használok, balasetmegelőzés céljából. Szerintem óvatosan próbálkozz, ne erőltesd a nagyobbat, ha nem megy könnyen.

Első vagyok. Ha a mini befért, bemegy a normál is, ne aggódj. A hüvely és a szűzhártya is nagyon rugalmas.
Amúgy tamponhoz is javasolt egy tisztasági betétet betenni, az elég kicsi, hogy ne okozzon kényelmetlenséget, de ha netán elcseppen a tampon, annyit könnyen felfog, amíg kiszaladsz a wc-re.

nekemis hullámvölgyes a menzeszem, de éncsak egyfélét használok. a sárgát, normalt. ha erősebb gyakrabban cserélem, ha gyengébb akkor ritkábban.
a normál az senem vékony, senem vastag, így nemiskell attól félnem h átázok. de mivel tecska most kezded, sztem te ne a normállal kezd, hanem a kékkel. otthon próbáld ki először, h lásd h mennyi idő után telik meg, vagy mikor kezd már el átázogatni. azjó ha ilyenekkel tisztában vagy. így elkerülheted a baleseteket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!