Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hüvelygomba? Mit tegyek?

Hüvelygomba? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Pár napja erősen viszketett ott lent, volt fehér folyásom is, de csak most kezdett kipirosodni és fáj ha pisilek..Már felhelyeztem 3 canesten hüvelytablettát de még mindig fáj.. Mit kéne tennem hogy elmúljon?
2014. máj. 6. 13:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
35%

El kéne menni az orvoshoz!!!

Orvos vagy, hogy meg tudd állapítani, hogy neked hüvelygombád van? A hüvelygombán kívül kapásból felsorolok neked még vagy 5 kórokozót, hogy mi okozhat hüvelyi fertőzést, hasonló tünetekkel, ami nem gomba, és nem jó rá a gombaölő.

A másik meg, hogy még az orvos sem tudja tenyésztés nélkül pontosan megmondani, hogy milyen kórokozó(k) van a hüvelyedben és milyen számban, hogy arra célzott, megfelelő ideig tartó kezelést adjon.

Szóval menj el orvoshoz!

2014. máj. 6. 13:59
 2/16 anonim válasza:

Szerintem is mindenképpen látogasd meg a orvosod! Ne halogasd mert nagy bajt csinálhatsz magadnak és még a párodnak is.

Egyébként érdemes a fehérneműket (is) legalább 60°C-on mosni és pici ecettel öblíteni, mert az ecet fertőtlenít és gombaölő... Csak pamut fehérneműt használni. Gombásodás pedig attól is kialakulhat ha felborul a hormon háztartás. De az orvos biztosan mindenről tájékoztatni fog.

2014. máj. 6. 14:08
 3/16 anonim ***** válasza:
Pontosan ahogy első írja. Nem törvényszerű, hogy gombád van, többféle kórokozó is okozhat hasonló tüneteket. Tessék orvoshoz menni, ha bajod van, nem az öngyógyítást tartani természetesnek.
2014. máj. 6. 15:02
 4/16 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok nem szeretnék/merek elmenni ezzel orvoshoz, és barátommal ritkán vagyunk együtt, de akkor is gumival védekezünk szóval nem is értem hogy mitől lehet ez..
2014. máj. 6. 22:28
 5/16 anonim ***** válasza:

Drága kérdező, hüvelyi fertőzést kezeletlenül hagyni iszonyúan igénytelen dolog. Szedd össze magad, felnőtt ember vagy lassan. Ha le bírsz feküdni a barátoddal, akkor nőgyógyászhoz is tudsz menni.

Én magam 12 évesen voltam nőgyógyinál először...

A fertőződéshez pedig nem kell a barátod; mind a baktériumos, mind a gombás fertőzéseket össze tudod szedni egyszerűen azáltal, hogy (a hüvelyben kórokozó) baktériumok és gombák is élnek a bélflórádban. A végbél igen közel van a hüvelynyíláshoz. Ha egy picit megbillen az immunrendszer, máris kész a fertőzés.

2014. máj. 6. 22:34
 6/16 anonim ***** válasza:
Ha nem segített a Canesten krém és hüvelytabletta, akkor el kellene menned orvoshoz. Sajnos van rá esély, hogy nem fog tenyésztést csinálni elsőre, akkor próbálj meg ragaszkodni hozzá.
2014. máj. 7. 12:07
 7/16 A kérdező kommentje:
krémet nem használtam. lehet az lenne jó. anyukámnak mondtam hogy fáj ha pisilek,ő a felfázásra tippel. észrevettem h azért fáj ott lent, mert ki van sebesedve/ le van ott jőve a bőr..:s szerintetek ?
2014. máj. 7. 20:54
 8/16 anonim ***** válasza:
Menjél már a nőgyógyászhoz!!!!
2014. máj. 7. 20:56
 9/16 anonim ***** válasza:
43%
Akkor próbáld meg a kenőcsöt ás a hüvely tablettát együtt. 3-4 nap alatt el kellene múlnia tőle. Ha nem , akkor orvoshoz kellene menned.
2014. máj. 8. 08:07
 10/16 anonim ***** válasza:
35%

Nem kell semmit próbálgatni otthon, nem vagy orvos, hogy magadat kezelgesd, irány az orvos!!!

És kérdező, ha már annyira neki álltál magadat otthon kezelgetni, akkor legalább azzal lennél tisztába, hogy hüvelyi fertőzés esetén kúp és krém egyaránt kell, ugyanis ha csak kenegeted, de a fertőzés ott van a hüvelyedben, akkor szerinted a krém hogy segítene már belülről is???

A másik, ha van egy fertőzésed, ami gyulladást okozott, akkor a gyulladt bőrfelületet csípheti a sima, normál vizelet is, nem kell hozzá "felfázásnak" lenni. De ha történetesen még húgyhólyaghurutod is lenne mellé, mert éppen miért ne, az meg nem egyenlő a hüvelyi fertőzéssel. Az két külön dolog, két külön kezelés kell rá.

Szóval hajrá és menj orvoshoz!

Amennyiben még tovább sza...akodsz otthon, úgy majd szépen felhúzódik a fertőzés a belső szerveid tájékára és lesz majd egy jó kis petefészek vagy méhgyulladásod. De hát neked fog fájni, nem nekem!

És ezt a válaszomat is nyugodtan le lehet pontozni!

2014. máj. 8. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!