Igaz az, hogyha a leendő anyukának rövidlátó, akkor nagy valószínűségggel nem fogják az orvosok megengedni a természetes szülést?
Figyelt kérdés
2009. dec. 26. 08:41
11/15 anonim válasza:
Ugye nem gondolod komolyan, hogy most szemészeti oldalakon és a google-ban fogom tölteni az időmet? Leírtam amit tudtam, a többit keresse meg a kérdező, vagy te, ha ennyire ráérsz és ennyi energiád van lényegtelen dolgokra. És ha nem haragszol továbbra is a szemorvosomnak hiszek, mint a te interneten böngészett "tudásodnak", mert arra még az idézőpjeles tudás is kevés, amit a google-ból megtudsz.
12/15 anonim válasza:
Ilyet már én is hallottam:
A lényeg hogy sokminden okozhat rövídlátást, és ezek között van ami az erőlködésre súlyosbodhat, van ami nem. Tehát a szemvizsgálat ajánlott, de a rövídlátás közvetlen nem zárja ki a természetes szülést.
Sry, a latin neveket azóta elfelejtettem mióta ezt magyarázták.
13/15 anonim válasza:
Én sem érek rá a Google-ban keresgélni, de úgy tudom, hogy az erőlködéstől bizonyos izmok feszülnek meg, talán a simaizmok (?), a lényeg, hogy az összes ilyen típusú izom, vagyis a szemizmok is, amik a szemben olyasmit mozgatnak, ami leválhat és ezáltal okozhat vakságot a nagy erőlködés.
14/15 anonim válasza:
A szülés során a tolófájások nagyfokú nyomásváltozást idéznek elő, ezért nagyfokban rövidlátóknál komoly szövődménnyel: a látóideghártya leválásával is számolni kell. A szülésvezetés célja ezen esetben a nagy nyomás megelőzése: nem egyszer kimeneti fogó vagy vákuum-műtétet végeznek, súlyosabb esetben eleve császármetszés a választandó út.
15/15 anonim válasza:
Természetesen. Ha pedig úgy próbálsz fára mászni, hogy nem tudsz úszni, nagy valószínűséggel elüt egy villamos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!