Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Igaz az, hogyha a leendő...

Igaz az, hogyha a leendő anyukának rövidlátó, akkor nagy valószínűségggel nem fogják az orvosok megengedni a természetes szülést?

Figyelt kérdés
2009. dec. 26. 08:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%
Nem igaz!
2009. dec. 26. 08:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért így nem igaz. Függ a dioptriától, a szemet korábban ért esetleges sérüléstől. Nagyfokú rövidlátás esetén érdemes kikérni szemész orvos véleményét. Pár dioptriás eltérés nem igazán ok, de egy korábbi retina sérülés dioptriától függetlenül már igen.
2009. dec. 26. 08:47
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezt mindig az orvos dönti el, de nagyon nagy dioptria (8-9 körül) esetén általában nem engedik.
2009. dec. 26. 10:12
 4/15 anonim ***** válasza:
Elnézést, de nem értem... mi köze egymáshoz a rövidlátásnak és a szülésnek?
2009. dec. 26. 15:16
 5/15 anonim ***** válasza:
Én sem értem. Mégha az orvos lenne rövidlátó...
2009. dec. 26. 15:47
 6/15 anonim ***** válasza:
Az hogy a szemidegek amúgy is jóval gyengébbek minél nagyobb a dipotria és a szülésnél az erőlködésnél ezek mégjobban gyengülhetnek és ha nagyon gyenge (tehát nagy dioptria, szóval nagyon rövidlátó) akkor a nyomásnál az erőlködésnek akár vakság is lehet a vége.
2009. dec. 26. 18:22
 7/15 anonim ***** válasza:
Idegek gyengék??? Mit jelent az, hogy gyenge egy ideg? Gyenge legfeljebb egy izom lehet. A rövidlátásnak semmi köze az idegekhez, a szem fénytörési hibája, a fénysugarak nem a retinán találkoznak, hanem előtte.
2009. dec. 26. 20:04
 8/15 anonim ***** válasza:
Utolsónak: akkor hülyeséget beszélt a szemorvosom és legközelebb hozzád megyek vizgsálatra, jó? Azt írtam le, amit a szemorvosom mondott (ha nem szakszerűen, akkor nézzétek el , nem vagyok orvos, de valószínűleg te sem vagy az), ha nem felel meg akkor hívjatok ide egy szemorvost és kérjétek el a diplomáját is, mert ti biztosan jobban tudjátok.
2009. dec. 26. 20:10
 9/15 anonim ***** válasza:

Hát szerintem jobban járnál.

Alá tudod támasztani az összefüggést (szemideg+rövidlátás) mással is (google a barátod, én nem találtam.) ?

2009. dec. 26. 21:11
 10/15 anonim ***** válasza:

mindenki tudja, erősen rövidlátó csak szemorvosi beleegyezéssel szülhet. miután az megvizsgálta a retina állapotát. erőlködéstől a rossz állapotú retina leválhat tehát vakságot okoz.

pl.:

Szemészetileg elsősorban a szemfenék állapota a döntő, akár -10.0Dig is lehet természetes lefolyású szülést vállalni, ha a szemfenéken nincsenek ideghártya leválásra hajlamosító tényezők.

2009. dec. 26. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!