Miért tiltotta meg anyu hogy tampont használják? 13/L
Kedves 8-as!
"azért a tampon kevesebbet bir mint egy betét. Azzal sem nehéz átázni. Erös menstruációnál azt is gyakran kell cserélni."
Szerintem nem. Én nem tapasztaltam, hogy ez így lenne, sőt. Nekem úgy tűnik, hogy összehasonlítva mondjuk a legnagyobb always éjszakai betétet a legnagyobb 6 cseppes O.B. Pro Comforttal, szerintem egyértelműen a tampon nyer.
A bejegyzésed további részével egyetértek. Bár én pl. mindig megéreztem, ha megtelt a tamponom. Olyankor elkezdett fájni az alhasam, és amint cseréltem, azonnal elmúlt a fájdalom is. Így nem áztam el soha tamponnal, még a leges legerősebb napokon sem.
Ha megrantod mielőtt felhelyezed akkor el fog szakadni ha rossz. Ha nem, akkor benned sem fog ottmaradni.
Nekem 4 év alatt 1 tampon volt ilyen, coop-os volt, de a többinek semmi baja nem volt. Es nem is a tamponnál szakadt el hanem alatta.. Szal valszeg nagyon erősen rantottam.
Kedves 14-es!
Olyan tampont érdemes venni, ami nem noname, azaz nagy valószínűséggel profi módon gyártják. Pl. O.B. Egy O.B. szintű tamponnal nem hinném, hogy ilyen előfordul. Ha mégis, akkor sem kell ma már nőgyógyászhoz fordulni. Annyi az egész, hogy ha nem találod a kihúzószálat, akkor leguggolsz terpeszben, és nyomsz egy nagyot lefelé. Ha a tampon tele van, akkor a nyomás hatására, és a súlyánál fogva ki fog csúszni a hüvelyedből, és meg tudod fogni a kezeddel. Tudom, sokaknak ez undorítóan hangzik, de ez a módja.
Amúgy ha felment a tampon, akkor a nőgyógyászati vizsgálat sem lesz rettenetes, szóval az sem tragédia, ha oda jut valaki. A nőgyógyász is ki tudja venni a tampont, csak Ő speculummal feltár, és kiveszi szépen. (Nem fáj az sem, csak egyszerűbb, és olcsóbb megoldás a fenti).
Úgyhogy ez a "bennragad a tampon" dolog ne riasszon el. Én éveken át használtam tampont O.B.-t, és egyetlen egyszer sem történt meg, hogy elveszett volna a kihúzószál. Ma már intimtölcsért használok, és nagyon szeretem.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!