Fáj egy nőgyógyászati vizsgálat?
Az egyszerű alap vizsgálat érdekel?
Először feltesznek mindenféle kérdéseket, szűz vagy-e, mikor volt menstruációd, van-e panaszod esetleg, és előfordul, hogy rákérdeznek családon belüli betegségekre.
Aztán az orvos megkér, hogy alul vetkőzz le. Legyen rajtad egy hosszabb póló, azzal valamennyire tudod takarni magad. A vizsgálat áll külső manuális és belső vizsgálatból. Ha szűz vagy, akkor végbélen keresztül történik a belső vizsgálat. Az orvos síkosítót tesz az ujjára, benyúl, és megvizsgálja a méh és a petefészek állapotát. Egy eszközzel benyúl, és kenetet vesz a méhnyakról, ezt küldik vizsgálatra tovább.
Ha ez megvan, akkor felöltözhetsz, és a melleid vizsgálja meg. Nyugodtan vedd vissza az alsóruhát, és vedd le a melltartót. Állj úgy, hogy a kezeid csípőre teszed, és az orvos megtapogatja a melleid. Egy kb 10 másodperc mellenként. Csomót és elváltozásokat keres ilyenkor.
Ha ez is megvan, felöltözhetsz.
Rákszűrés lelete pár nap után megvan. Ha gyógyszert kell felírni, vagy megbeszélnivaló van, azt ezután lehet megbeszélni.
Kb 15 perc mindenestül a vizsgálat.
Sok mindentől függ. Fontos, hogy minél lazább próbálj lenni, ne félj. Az is befolyásolhatja a fájdalmat.
Nekem max. 10-15 percig szokott tartani, szintén attól függően, hogy milyen vizsgálásról van szó.
Én sose vittem magammal váltó ruhát, de gondom se volt belőle, hogy nem tettem így. Ha neked az első, lehet, hogy jobb, ha viszel, max. nem lesz rá szükséged.
Szűz vagyok, 18 éves és az első vizsgálatomat hüvelyen keresztül végezték. Az általános vizsgálat rész egyáltalán nem fáj! Nekem komoly probléma miatt volt vizsgálat ezért volt hüvelyi ultrahang is. Ez már kicsit kellemetlen volt, de túlélhető:))) Általános esetben ilyet nem csinálnak. A sima vizsgálatot alig vettem észre:)
Ne félj, menni fog:))) Fő a lazaság:)))
Csak akkor fáj, ha komoly gyulladásod van, vagy durva az orvos.
Javaslom, hogy női dokit keress elsőre, azért az nem olyan ciki.
Szia!
Nem fáj. Ha tudsz lazítani, akkor tulajdonképpen nem is veszed észre az egészet. Maximum a helyzet kellemetlen. Azt is kellemesebbé tudod tenni, ha nő nemű orvost keresel. Maga a vizsgálat nem fáj. Esetleg csak akkor, ha nagyon feszítesz, vagy erős gyulladásban van a kismedencéd. Nem kell váltóruha. Még szoknya sem. Egész egyszerűen menj nadrágban, és úgyis kapsz egy köpenyt magadra, amíg elsétálsz a székig. Ha meg nem, akkor sincs semmi, az orvos már kismilliószor látott ilyet, a szeme sem fog rebbenni. :-)
Nem fáj, ha el tudsz lazítani.
A női orvos jó ötlet, könnyebben tudsz elötte vetkőzni, lazítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!