Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha felfáznák mit kéne tennem,...

Ha felfáznák mit kéne tennem, hogy újra normálisan működjön a vizeleti ügyem?

Figyelt kérdés
Kérlek ne olyat mondjatok, hogy el kéne mennem nőgyógyászhoz, hanem valami normális választ, hogy mit kéne tennem. Előre köszönöm!

2014. ápr. 25. 21:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Vagy nagyon fiatal vagy,vagy nagyon buta!

Mi koze a nogyogyasznak a vizelethez??Attol,hogy a nunidon jon ki,nem a nogyogyasz kezeli. Hanem haziorvoshoz mesz. Adsz le vizeletmintat,o pedig ir fel ra gyogyszert,amitol helyre jon a vizelet erteked!

2014. ápr. 25. 22:17
 2/8 anonim ***** válasza:
háziorvos vagy urológus, ugyanis ez antibiotikumos kezeléssel gyógyul.
2014. ápr. 25. 22:34
 3/8 anonim ***** válasza:

*Felfáznékot akartál írni, csak véletlenül elnyomtad.

Na most a felfázás - a közhiedelemmel ellentétben - bakteriális eredetű, tehát általában valóban antibiotikumos kúrát igényel. Valójában egy héten belül magától is elmúlik, innentől kezdve az a kérdés, hogy mennyire szenvedsz? Nálam pl rendszeresen előjön, de annyira súlyos, hogy tiszta vért pisilek és rettentően fáj, más sajnos szóba se jöhet. Vagyis a megelőzés, mivel szerencsére tudom mi okozza (nem, nincs kinn a derekam sosem). Szóval, ha nem szenvedsz nagyon, tehát tudod mellette gondtalanul tenni a dolgodat, akkor én nem javaslom, hogy ATB-t szedj, hanem igyál nagyon nagyon sokat, tehát 3-4 liter egy nap mindenképpen, de ha véletlenül le megy több is, az sem baj. Persze addig, amíg jól esik, túlzásba sem kell esni. A tőzegáfonya tea megelőzésre nagyon jó, a medveszőlőlevélből készült tea pedig segíti a gyógyulást. Mindkettő kapható tabletta formájában is, utóbbit Urzinol néven kapod meg a gyógyszertárban, vény nélkül.

Komolyabb szenvedés esetén - erős fájdalom, mely miatt aludni sem tudsz, zavaros, szemmel láthatóan gennyes vizelet, esetleg vér - mindenképpen fordulj házi orvoshoz, akkor tényleg kellhet ATB. Urológust elég akkor felkeresni, ha rendszeressé válik a probléma.

2014. ápr. 25. 22:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem eddig egyszer volt, az előző válaszoló után azt mondom, az enyém nem volt vészes, normálisat pisiltem, csak mire minden kijött, úgy éreztem, újra pisilnem kell.

Sokat ittam és - segítség! - cranberry juice-t ittam. (Tudom, hogy kapszulában ez tőzegáfonya, de nem emlékszem magyarul mi volt a gyümölcsleves dobozra írva. Piros bogyós gyümölcs. Kicsit kesernyés volt, vízzel hígítottam.)

2014. ápr. 26. 04:34
 5/8 A kérdező kommentje:
Egyszer voltam nőgyógyásznál ellenőrzésértért, aki amikor megkérdezte van-e valami bajom, bővebben is rátért a kérdésre és a felfázás ügyét is említette. Azt a gyümölcslé vagy tea ízt utálom. Nem vegyok szomjas tipus, egy nap pár decilitert, max 1 litert iszom. De ha azt tanácsoljátokmegpróbálok sokat inni, hogy ne folyon ki minden folyadék belőlem. Általában 3-mat max 4-et pisilek egy nap, de mostanában 4-et 5-öt esetleg 6-ot 7-et(főleg hétvégén). Tegnap este egy pisilésem után negyed órával enyhén újra úgy éreztem, hogy pisilnem kell, hát megpróbáltam. Víz színű volt. Elősször! Most is elmentem, féltem, hogy megin ez lesz, de sárga volt. Nem ültem rá hideg kőre. Lehet az a baj, hogy miután meleg vízzel locsoltam, hideg, áthűlt szappannal szappanoztam középpen mindig? Nem tehetem mikróba a szappant. :) Remélem elmúlik, lehet, hogy kipróbálom azt a teát, de nem vagyok oda a teámért. Vagy víz íze van, vagy túl keserű. Az ront a tea hatásán, ha sok cukrot teszek bele? Általában, ha teát iszom (ritka, akkor sok cukrot teszek bele.
2014. ápr. 26. 07:18
 6/8 anonim ***** válasza:

3. tökéletesen leírta, ehhez hozzátenni szinte semmit se lehet.

Ha elmész a háziorvoshoz, akkor vigyél magaddal reggeli középsugaras vizelet mintát, ott helyben ellenőrizni tudja ha minden igaz és írhat fel antibiotikumot. Ne felejts el hüvely flóra helyreállítót is alkalmazni hozzá, nehogy gombás fertőzésed legyen az antibiotikumtól.

2014. ápr. 26. 07:19
 7/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat a sok elírásért.
2014. ápr. 26. 07:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen sok-sok folyadékot kellene innod.
2014. ápr. 26. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!