Első nőgyógyászati rákszűrés, ha lett volna bajom, mondta volna?
19 éves lány vagyok, és most voltam csak először rákszűrésen, mivel nem volt semmi problémám, meg nemi életet sem élek, csak 2 hónapja. Szóval nem voltam se nőgyógyásznál, se sehol. Ma viszont elmentem a helyi sztk-ba, ahol az onkológián csinálnak rákszűrést. Gondoltam ott egy hölgy vizsgálna meg, bár igaz, hogy 80 éves nagyjából, de valaha nőgyógyász volt. Elég halkan beszélt, de azt mondta, hogy elvileg a méhszájam rendben van, a citológiai eredmény majd 3-4 hét múlva várható.
Az utolsó menstruációm első napja 13.-án volt. Ő pedig mikor vizsgált, akkor megkérdezte, hogy volt elmaradt vérzésem, mert hogy lát valamit, meg hogy volt-e folyásom. Bár én ilyen problémákat nem észleltem eddig. Lehetséges, hogy ebből az utolsó vérzésből maradt ott valami? (6-7 napos a ciklusom) Valamint ha megkérdezi, hogy van-e folyásom, akkor lehetséges, hogy látott valamit? Vagy ez csak általános kérdés?
Ugye még sohasem voltam egyéb nőgyógyásznál. Szerintetek elég volt itt ez a rákszűrés, mondván, hogy bár öreg, de akkor is látott egy volt nőgyógyász, vagy annak ellenére, hogy nincsenek panaszaim, nézessem meg magam egy rendes nőgyógyásszal?
Köszönöm a válaszaitokat!
Köszönöm a válaszaitokat!
Úgyis visszamegyek az eredményért, ott majd úgyis elválik, hogy találtak-e valamit, vagy pedig "tiszta" vagyok. Egyébként hány éves kortól kötelezően ajánlott a szűrés?
A nemi élet megkezdésétől kezdve, vagy max 23 éves kortól.
Tehát te jól tetted, hogy már voltál.
'Szakműhely" :D
Tehát laborban
Szerintem ràér 1 év múlva váltanod orvost.
"Kötelezően"! ajánlott?
23 éves kortól javasolt ha szüz vagy, vagy a nemi élet megkezdése után kb 1 évvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!