Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez normális? Milyen tünetei...

Ez normális? Milyen tünetei vannak?

Figyelt kérdés

A nőgyógyászom felirta nekem a Logest nevű tablettát , hogy csökkentse a 7 napig tartó menzeszemet kevesebb napra . De ez a tabletta fogamzásgátló , baj ha már 15-16 évesen ezt szedem?

(Most jobban vérzek mint máskor)

2014. ápr. 19. 15:13
 1/5 anonim ***** válasza:

És miért baj, ha 7 napig volt meg a menzeszed? Az még jó, nem gond.

A másik, hogy amit tudni kell a fogamzásgátlókról, hogy azok kikapcsolják a rendes ciklust. És mellett nem fogsz menstruálni, hanem megvonásos vérzésed lesz, amit a fog. gátló szünetre történő abbahagyása vált ki. És ezért van az, hogy sokaknál amikor fog. gátlót kezdenek el szedni, akkor kevesebb lesz a vérzésük, meg kevesebb napig tart, mert az nem menzesz, hanem egy kikapcsolt ciklus alatti megvonásos vérzés. Ami meg nem ugyanaz.

Tehát ha egy orvos fog. gátlót ír fel bizonyos problémákra, azzal nem szünteti meg a problémát, hanem elfedi vele. Ugyanis ha abbahagyja az illető a fog. gátlót, akkor ugyanúgy vissza fognak köszönni azok a problémák, amik a gyógyszert megelőzően megvoltak. Esetedben a 7 napig tartó menzesz.

És azt is tudni kell a fog. gátlóról, hogy bár zömében csökkenti a vérzés mennyiségét, a vérzéses napok számát, illetve esetlegen a görcsöket a menzeszhez képest, de valakinél meg pont ellentétesen hat, vagyis több vérzésük lesz gyógyszer mellett, mint nélküle.

És hogy őszinte legyek, 15-16 évesen még nem kéne fog. gátlót szedned.

2014. ápr. 19. 15:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Én magam 14 éves koromban kezdtem a fogamzásgátlót és semmi, de semmi bajom nincs. Fel szokták írni őket olyan célokra is akár, hogy rövidebb vagy kevésbé görcsös legyen a menstruáció, fiataloknak is. Nem lesz semmi bajod tőle, kérdező.
2014. ápr. 19. 17:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Itt valami nagyon nem jó így...

A 7 nappal sincs baj, a fogamzásgátló pedig tragikus ezért ennyi idős korban.

2014. ápr. 19. 17:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit tegyek :\
2014. ápr. 20. 07:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha aggódsz, menj el másik orvoshoz és kérdezd meg a véleményét, ne a gyakoris "szakértőkre" hallgass.. Itt hajmeresztő hülyeségwken is szokott ennél nagyobb egyetértés is lenni.
2014. ápr. 20. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!