Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ki mit alkalmaz az endometrióz...

Ki mit alkalmaz az endometriózis fájdalmainak és tüneteinek csillapítására?

Figyelt kérdés
Endometriózisban szenvedek 2-3 éve, de a műtétet nem akarom. Jelenleg görcsoldó injekciókat kapok menszesz ideje alatt. Mit tanácsoltok, miket próbáljak meg, mit tegyek, hogy a műtétet elkerüljem? Menstruáció idején mozogni is nehezemre esik. Elég zavaró az is, hogy menstruáció idején az orrom is vérzik. Légyszíves segítsetek.

2014. ápr. 18. 13:21
 1/3 anonim válasza:

diéta,jóga ezerrel....életmódváltás...

no stressz relax

esetleg akupunktúra

2014. aug. 11. 16:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Hagyd el a tejet és glutént!

1 hónap után érezni fogod a változást!

[link]

2014. szept. 2. 17:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Pár gyógyszert kipróbáltam.

Meristin most már nincs nagyon régóta, az jó volt nekem.

Kezdetekkor is volt, ez segített hogy melózni tudjak.

volt valahány év szünet. kicsit megint görcsöltem.

12 éve volt egy hasi műtétem, nem ez... Sokáig nem görcsöltem, nem fájt szinte semmim. És erős se volt a vérzés, max 3 - 4 nap.

Kb fél éve szinte elviselhetetlen a fájdalom.

Panadol rapid ( paracetamin ) ami láz és fájdalom csillapító, próbáltam ki. Rá volt írva menstruációs görcsökre is... Használt.

Algoflex m is, csak nagyon kevés adag van benne, és nem is olcsó.

Nospa az erősebbik változattól, még rosszabbul voltam. :'(

De azt hiszem ki kell kisérletezni, mert van azért választék...

Pár dolgot elolvastam, és lenne észre vételem. Ha több hónapja szenved valaki menzeszkor, haladéktalanul nődoki. Ultrahang kikövetetése. ( hugyhólyag legyen tele )

Igaz még utána is meg kell néznie, többször is.

Gyanítom hogy 1 év is lehet mire megkonzáltálják velünk is, a műtét segíthet esetleg....

2014. nov. 7. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!