3. napi vérvétel problémák. Valaki tud segíteni? Vélemények?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kiírt a nőgyógyászom 3. napi vérvételre, és hogy megjöjjön, adott Proverát. PCOS-os vagyok valószínűleg. Abbahagytam a 10. napon ezt a gyógyszert, és rá 3. napra elkezdtem elég erősen barnázni (most csúnya leszek, méhnyálkahártya darabkák is voltak benne), és ennek az 5. napján mentem el a 3-5 napos vérvételre, mert vártam, hogy normálisan megjön, de nem, így ezt gondoltam menstruációnak, de az 5. napnál nem akartam tovább várni. Viszont a 6. napon megjött rendes pirosan, é ez 5 napig tartott, ameddig a normál menzesz szokott. Szerintetek akkor most fals eredményt kapott a dokim? Telefonon megkérdeztem az eredményt, minden rendben, FSH kicsit emelkedett. Csak ugye nem mindegy, hogy a ciklus melyik napján számítanak "normálisnak" ezek az eredmények...Május első hetében megyek hozzá, akkor ezt persze elmondom neki. Vélemények?2014. ápr. 15. 18:04
1/5 anonim válasza:
Hát igen ez igy nem 3. napi. A menstruáció napján amikor rendesen megjön, rohamosan csökkennek a hormonok, a ciklus legelején vana a nyugalmi fázis ezért akkor kell a 3. napi. A PCOS diagnosztizáláshoz pedig 3 pontos terheléses inzulin és cukor vizsgálat kell.
2/5 anonim válasza:
ja és mivel nem spontán ciklus igy eleve nem értékelhetöek ugy a hormonok mint egy spontán ciklusnál, de ezt az rovosnak ugyis figyelembe kell vennie.
3/5 A kérdező kommentje:
Hát én is ettől félek, hogy szerintem ezt ismételni kell, viszont nagyon alapos volt a dokim, ki is írta a terheléses cukrot, telefonos lekérdezés alapján nagyon jók lettek az eredmények, ezt is majd csak május elején kapom kézbe. Konkrét számokat majd akkor tudok. Mivel hallani, hogy a határértékek eléggé tág értelmezési körben mozognak, már nagyon szeretném látni azt a papírt...
Mindenesetre megmondom a dokinak, hogy hogyan zajlott ez a vérvétel, és majd eldönti, hogy mi lesz a helyzet a továbbiakban. De köszi a választ! :)
2014. ápr. 15. 18:15
4/5 anonim válasza:
Mi utal pcos-re nálad? mert ha van policisztás petefészek akkor anyagcsere zavar is van. A határérétkek nem mindig mérvadóak és sajnos kevés endokrinologus ért az eredmény értékeléséhez itthon rendesen. simán azt mondják hogy ez jó közben meg egy POS szakértö megállapitja hogy mégsem ök nem scak azt nézik hogy benne vannak e az rétékhatárokon belül (egyébként ez is vitatott mert pár éve változott és ezt sok orvos nem tudja) egy PCOS szakértö néz arabyokat és egyéb tüneteket, örökletes haljlamot és ez alapján diagnosztizálja. Ugy is hivják hogy a PCOS az ezerarcú boszorkány metrt annyi féle tünete és fajtája van. so embernek nincs meg midnen egyértlemű tünet és mégis PCOS.
5/5 A kérdező kommentje:
Nálam jzsmirigy alműködéssel kezdődött a betegségek sorozata, majd az 8-9 hónap alatt rendeződött, stabil 0,72 körül van a TSH. Majd hogy babát szerettünk volna márciusban elmentem nőgyógyászhoz, aki meddőségre specializálódott, jó hírű is, és ő látott tipikus policisztás petefészket. Ekkor írta ki a vérvételt 3. napit, cukorterhelés, 3 pontos, inzulinnal, és akkor már mindenféle nemi betegséget nézet vérképből, plusz mikrobiológiai kenetet is vett, szintén hasonló célra. Szóval alaposnak mondható. Majd megírom az értékeimet, ha megtudom pontosan, május 6-án megyek hozzá. A hízáson kívül, amit nem tudom, hogy ennek, vagy a pajzsmirigy alulműködésnek köszönhetek, sok tünetem nincsen. Talán a hajhullás. Az FSH-m viszont magasabb, mint az LH, ha jól tudom, PCOS-nál talán pont fordítva szokott lenni. No, majd ha meglesznek a leletek, akkor írok, kíváncsi vagyok a véleményedre. Azt mondták telefonban, a cukorterhelésem is kiváló lett, persze ezt mindenképpen megmutatom az endokrinológusnak is, a nőgyógyász véleményétől függetlenül. Ő főorvos belgyógyász-endokrinológus, bízom a véleményében. Köszönöm, hogy írtál!
2014. ápr. 15. 22:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!