Első menstruáció. Még ma vagy holnap reggel mondjam meg anyunak?
Ma az iskolában érzetem vmit hogy folyik lent. Azt hittem biztos csak a fehérfolyás,hiszen ilyen már volt. De amikor hazaértem és elmentem wc-re olyan volt mintha befo'tam volna,egy nagy barna folt. Loptam egy tisztasági betétet anyától(neki is ilyen korban,és a tesomnak is). A betéten is folytatodott a barna folyás És most estére egyre "pirosabbá' vált. De nagyon kicsi mennyiség folyt csak.
Ez már az első igaz?
Ma este mondjam el neki? vagy holnap reggel,amikor "bizonyiték" is lesz a bugyin,hiszen nem akarom megmondani neki hogy loptam ma betétetxd.
Ha azt mondom hogy: "Anya szerintem megjött"
akkor szerintetek egyből megérti?:D
sajnálom,hogy ezt így értelmeztétek,s teljesen elkanyarodtatok a kérdésről...
Azt csak viccből írtam oda,hiszen ki gondolná ezt komolyan?
Ti...
Ott az "xd" is a végén.
Nincsen ezen a világon semmi szégyellnivaló, főleg családon belül, úgyhogy nem kell titokzatoskodni, nyugodtan megmondhatod kereken, hogy "anya, azt hiszem, megjött az első menstruációm. Ezért elvettem egy intim betétet."
Nem kell titokzatoskodni, hogy mi jött meg (a postás bácsi? A húsvéti nyuszi?). Felnőtt nők is eufemizálják, mintha még egymás közt is szégyellnék, mintha valami bűn lenne menstruálni. Pedig nem az. A szervezet ezzel tartja működőképes állapotban a testednek azt a funkcióját, ami a világ legcsodálatosabb dolgát, az anyaságot teszi lehetővé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!