Tapasztalok nőgyógyásznál? Nagyon fájt? Kínos volt?
Ha el kell menni, hát el kell menni.
Nem kínos, miért is lenne az?
És egyetlen esetben fájt, mikor fertőzésem volt, ami csinált egy hüvelygyulladást. Akkor fájt a vizsgálat, de egyébként abszolút nem fáj.
Idővel egyébként ehhez is hozzá lehet szokni. Ha valaki rendszeresen, legalább évente egyszer elmegy rákszűrésre, néhány alkalom után olyan mindegy, hogy menni kell. Az ember megszokja.
Nekem azért fájt, mert nem voltam nedves ugye és gombám is volt tehát mikor bedugta azt a szart akkor teljesen felrepedt a bőröm...
De mikor egészségesen mentem el először akkor nem fájt, nem volt semmi baj.
Elég kínos, sajnos, de nem tudjuk elkerülni, ahogy pl. a fogorvost sem.
Javaslom, hogy női orvoshoz menj, első alkalommal mindenképpen.
Később majd elviselhetőbb lesz.
Szia!
Hát.... nekem 3 gyerekem van, úgyhogy bőven van tapasztalatom ebben az ügyben. Az első, és legfontosabb, hogy olyan orvost válassz, akiben maximálisan megbízol, akinek bármit el mersz mondani (már a panaszaidat) nem érzed cikinek mesélni róla, bármilyen panasszal is mész.
Aztán az is fontos, főleg első alkalommal, hogy tudd, az orvosnak te a többezredik vagy praxisa során, és kb. a 100. aznap. Neki nem jelent semmit ez az egész, csak neked kínos. Nem fog beléd zúgni, meg ilyesmi, szóval attól se félj, férfi esetén.
Igen, igaza van annak a beírónak, aki azt tanácsolta, hogy menj nő nemű nőgyógyászhoz. Sokkal könnyebb elsőre, mintha férfi az orvos.
Az a hozzászóló, akinek a szárazságtól felrepedt a bőr, sürgősen váltson orvost!! Az orvos ugyanis vizsgálat előtt külső vizsgálatot (megszemlélést) végez, ezáltal azt is látja, ha a hüvely nagyon száraz. Ez esetben kevés síkosítót ken a kesztyűjére, hogy ne okozzon fájdalmat. Vagyis így kellene hogy tegyen. Azért tudom, mert amikor az első és a második babám után mentem vissza 6 hetes kontrollra, nagyon száraz voltam. Az orvosom mondta is, hogy ha estére terveztünk eseményt a 6 hét szünet után, akkor vegyek síkosítót, mert így nagyon fájdalmas lesz.
Természetesen ő tett a kesztyűjére vizsgálat előtt, így semmi fájdalmat nem éreztem.
A vizsgálatra való felöltözésről annyit, hogy szerintem tökmindegy. Én még soha nem mentem szoknyában. Tovább megyek, még soha nem kellett félmeztelen elsétálnom az asztalig. Az én nőgyógyászomnál van egy betegköpeny (olyan 1x használatos fajta)azt felveszed, és az ágyra felfekvés előtt leveszed. Amikor alulról levetkőzöl, felülről fel vagy öltözve. Amikor alulról megvizsgált, leszállsz, felöltözöl alulról, és felülről vetkőzöl le, de az sem gáz.
Fájni egyáltalán nem fáj. Egyszerűen el kell lazulni, és már kész is. Nekem azt mondja mindig az orvosom, hogy amikor Ő tolja fel az ujjait, akkor vegyek én is (a számmal) egy nagy levegőt lassan. Amikor kihúzza, akkor meg én is fújjam ki. Így könnyebb.
Amúgy szerintem ha izgulsz, akkor kérj meg valakit, akiben megbízol, hogy kísérjen el az orvoshoz, és esetleg menjen is be veled.
Sok sikert!
Hidd el, csak az első alkalom izgalmas, utána már semmi para. Már amikor kifelé jössz, nevetni fogod, hogy ezért izgultál?
Ha esetleg szükséged van egy nőgyógyászra, tudok ajánlani neked. (privátban).
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!