A manuális vizsgálaton kívül mammográfirá, esetleg mell ultrahangra van szükség!
2009. dec. 18. 08:04
2/14 anonim válasza:
Nőgyógyászhoz. A háziorvos max annyit tudna tenni, hogy a nődokit javasolja.
2009. dec. 18. 08:15
3/14 anonim válasza:
Nekem a tüdőszűrőn is végeztek manuális mellvizsgálatot, de én is a nődokit javasolnám első körben.
2009. dec. 18. 09:06
4/14 anonim válasza:
A vizsgálat neve mammográfia, és emlőszűrő állomásokon végzik ingyenesen. A nőgyógyásznál elég ritka esetben. Mellesleg, ha fájdalmas, akkor valószínűleg jóindulatú, de azt csak a vizsgálat tudja megmondani.
2009. dec. 18. 09:10
5/14 anonim válasza:
Nem kell megijedni. És igen a mammográfiára kell menni.Csak időpontot kell kérni. Én is éreztem ilyet, nagyon megijedtem, és megnyugtattak(bár a doki bunkó volt), hogy nincs semmi bajom. Csak a mensi előtt az egyik mirigyem bedurrant.
2009. dec. 18. 09:23
6/14 anonim válasza:
Van a Kapás u.-i rendelőben egy Mammaklinika nevű magán cég, keress rá a tel. számra, kérj időpontot. Nemtom mennyit kérnek, lehet, h. semmit ha van tb-d...Ők 35 év alatt csak ultrahangoznak, fölötte mammográfia van.
2009. dec. 18. 09:38
7/14 anonim válasza:
Szia! először is ne ijedj meg, nyugi.mindenképpen a
területileg illetékes nőgyógyaszhoz kell menned, ha
mindenképpen először tapintásos vizsgálatot végeznek,és az alapján ad beutalót mammora vagy uh-ra.az biztos, hogy
35 év alatt mammora nem küld,csak abban az esetben, ha a
családban volt emlődaganatos beteg.
2009. dec. 18. 10:23
8/14 anonim válasza:
először háziorvos. ő majd valószínűleg el fog küldeni beutalóval mammográfiára.
ha ez megnyugtat: a rákos csomó állítólag nem fáj. (ezért sem veszik észre olyan könnyen maguknak a nők és ezért fontos az önvizsgálat)
2009. dec. 18. 10:37
9/14 anonim válasza:
Higgyétek el, hogy a háziorvos nem küldi egyből mammora.
elküldi nőgyógyászhoz, oda viszont nem kell haziorvosi beutaló, ergo egy utat megspórol.a háziorvos bizonytalan ilyen esetekben, úgy, hogy mindenképpen szakrendelőbe irányítja, az pedig ezesetben a nőgyógyászat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!