Szóval. Segítség kéne. Nem tudom mi ez? 14 éves vagyok
és egy ideje az egyik kisajkam megnyúlt. Olvastam erről,
hogy az nem baj csak ha fáj. Nos hát nekem nem fáj csak a
végén ilyen recés/rojtos és sötétebb és nagyon
félek, hogy mi ez?
Azt pedig csak orvos tudja megmondani, hogy valami probléma okozza vagy sem.
Mást nem tud senki mondani, mert távdiagnózist nem lehet felálllítani.
De eleve nem értem, miért vagy ennyire kétségbeesve attól, hogy elmenj orvoshoz?!?!??!
2014. márc. 28. 18:08
Nos, hát ilyenre sikerült a kisajkad. Ha zavar és bizonytalan vagy, hogy gond van-e, akkor menj dokihoz. Hidd el, nem tudsz te nekik olyant mondani, mutatni, amit még nem láttak. Légy bizalommal.
2014. márc. 28. 18:09
szerintem elüszkösödött :'(
2014. márc. 28. 18:25
ma 18:09-es: nem az a gond, hogy ILYEN, hanem hogy MEGVÁLTOZOTT. Ezért mindenképpen el kellene menni orvoshoz, mert ugyan nagy valószínüséggel ártalmatlan dologról van szó, de lehet komolyabb baj is.
2014. márc. 28. 18:28
Nem azért, négyes, de a nők nemi szerveinek a formája a nemi érés során szokott változni.
Kérdező, a leírt forma (egyik végén recésebb/rojtosabb és sötétebb) teljesen normális, de a saját érdekedben légy szíves próbálj több bizalommal állni az orvoshoz. Nem bánt, nem is borzasztó, és a felnőtt nő életének része, hogy időnként, minimum évente egyszer, nőgyógyászhoz megy. Előbb vagy utóbb neked is kell majd. Nyugodtan el lehet menni orvoshoz bármikor, ha bizonytalan vagy, vagy ha kérdésed van, és el KELL menni az orvoshoz mindig, amikor valami rendellenességet érzel.
2014. márc. 28. 18:51
6/14 A kérdező kommentje:
7/14 A kérdező kommentje:
Csak hát azért félek az orvostól mert félek hogy valami nagy baj van. ÉS lehet hogy ez kínos meg szőrnyű,de anyukámnak sem tudom hogy mondjam el ezt moost...
Nincsen semmi bajod. Hidd el, hogy az enyémnél biztosan nem rojtosabb és sötétebb a kisajkad! :) Normális variáció. Sok nőnél felgyűlik azon a részen a pigment, azért sötét. Férfiaknál is így van egyébként (a szerszám vagy a golyók környékén lehet sötétebb). A rojtosság meg, hát ilyen a formája, aztán kész. :)
2014. márc. 28. 21:50
9/14 A kérdező kommentje:
De akkor is zavar,hogy csak az egyik ilyen..:/ úgy értem örökre így marad?
Semmilyen páros szervünk nem teljesen szimmetrikus, szóval ez se. Ettől függetlenül még nyúlhat a másik is, de nem biztos hogy fog. Ne foglalkozz vele. Ha a pasi már izgatott, akkor a te nemi szerved a leggyönyörűbb neki a világon, és az ilyen kis specialitásait inkább szeretni fogja... :)
2014. márc. 28. 22:48
Kapcsolódó kérdések: