Hormonpótlás inkább, mint a küret?
Figyelt kérdés
46 éves vagyok,és kb egy éve, nem rendszeres a mensim, hol korábban, hol később jön meg, és 6-7 napig is eltart, erős, alvadékos vérzéssel.Nőgyógy.UH on voltam ma,myomát nem találtak.
az uterusom 97x48mm
Em. vastagság 21mm,szerkezete laza.
kb 5 napja kellett volna megjönnie a vérzésemnek.Ilyenkor normális ez a vastagság?Vagy még közvetlen mensi előtt is túl vastagnak számít?
Mindenképpen szüksége eü. küret? progesztenon adásával nem állítható be?
2014. márc. 26. 15:05
1/5 anonim válasza:
Ez túl vastag még menzesz előtt is. Szerintem ilyen idősen nem úszod meg a küretet.
2/5 anonim válasza:
Valószínű kezdődik a változókor nálad. Meg lehet próbálni a progeszteront, semmi mellékhatása nincsen. Lehet nem segít, akkor viszont meg kell csináltatni az egészségügyit.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.A nőgyógyász még hormonvizsgálatra se akart elküldeni a laborba...Rögtön küretet javasolt, még az uh lelet se volt meg.Nekik lehet,hogy semmiség, de én először megpróbálnám a gyógyszeres változatot,ha nem segít, jöhet a küret, bár az csak a rosszindulatúságot zárja ki, van aki még jobban vérzik utána.Szóval sok rosszat hallottam.
2014. márc. 27. 06:41
4/5 anonim válasza:
46 éves vagy, az endometrium vastagsága 15 mm felett kóros, neked 21. Én hinnék az orvosnak, kellene a szövettan.
Ha ennyire nem bízol benne, menj el másik dokihoz, de sztem ő is ezt fogja javasolni.
5/5 anonim válasza:
Pontosan! Ezt nem hormonokkal kell megoldani! Ilyen vastag nyálkahártyát,erős,darabos vérzést,korábban megjövő menzeszt nem indokol a változó kor! Ha jót akarsz magadnak essél át a küreten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!