Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Meg fog jönni neki?

Meg fog jönni neki?

Figyelt kérdés
A barátnőmnek múlt hónapban 21-én jött meg a menstruációja, ebben a hónapban meg még nem is jött meg. ( Ugye február 28 napos, szóval +3 nap). Januárban kétszer is megjött egy hónapban. Fáj már a hasa, kicsit pattanásosabb --> mint mindig menstruáció előtt, de ma 32. napja hogy nem jött meg. Gumival védekezünk, remélem nem lett semmi baja soha. Meg fog jönni neki szerintetek ezek alapján?
2014. márc. 25. 06:46
 1/7 anonim válasza:
szerintem igen, én is pattanásos vagyok, mielött megjön. Vagy vegyetek egy terhességi tesztet!
2014. márc. 25. 06:55
 2/7 A kérdező kommentje:

teszt??

nem igazán hiszem amugy h ne jonne meg, ne varjunk meg par napot? ugyis mindig ossze-vissza jon meg

2014. márc. 25. 07:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem megjön neki, de azért vegyetek tesztet ha nem vagytok biztosak.
2014. márc. 25. 07:06
 4/7 anonim ***** válasza:
37%
Akkor lehet jobb lenne a fogamzásgátlót szedne hogy beállítsa neki.
2014. márc. 25. 07:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A teszt inkább arra jó ilyenkor, hogy ne parázzatok. :)

De szerintem meg fog neki jönni...

#4: A fogamzásgátló nem állítja be a ciklusát, csak elfedi a problémákat. Ugyanis onnantól nincs peteérés, csak megvonásos vérzés, aminél valóban pontosabb lesz a vérzés, de ez nem menzesz!

Amikor ilyen esetekben a doki fogigátlóval "beállítja", csak elodázza a problémát... ugyanis ha pár év múlva gyereket szeretne, és abbahagyja a tabit, ez a probléma ugyanúgy fenn fog állni, és ha nem sikerült teherbe esnie, akkor kezdődnek a vizsgálatok...

A legjobb, amit rendszertelen mensi esetén tenni lehet, hogy kivizsgálják az okát. Ez többnyire egy manuális vizsgálat, egy ultrahang, és egy-két vérvétel... ha hormonprobléma miatt van, azt jobb ilyenkor kideríteni... és csak ha rendes kezeléssel beáll a ciklus, amennyiben tabival akarnak védekezni, csak ez után elkezdeni!

Viszont nem volt róla szó, hogy hány éves a leányzó... ha fiatal, ha még nincs két éve menzesze, akkor érdemes türelmesen várni, a dokik általában 2 évre teszik, amikorra be kell állnia... és ha ez áll fenn, akkor még folyik a petefészkek fejlődése, ilyenkor felelőtlenség lenne bármilyen fogamzásgátlót elkezdeni szedni! Ugyanis leállítod a petefészkek működését, mielőtt befejezné az érését... ebből akár később nehezített teherbe esés, vagy meddőség is lehet! A fogamzásgátló nem C-vitamin!

2014. márc. 25. 07:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

ha annyira aggódtok, akkor teszt (legalább megnyugszik és nem csúszik tovább a menzesze)

az viszont nem normális, hogy januárban kétszer is megjött

mikor látta utoljára nőgyógyász? meg kellene nézetnie magát, biztos ami biztos

egyébként hány napos a ciklusa? mennyire pontos? (mint az óramű, mindig pontosan jön meg, vagy szokott azért csúszkálni, korábban-később megjönni néhány nappal)

2014. márc. 25. 07:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

drogériában néhány száz forint a teszt...ne sajnáljátok már?

feltettél egy kérdést..hiába mondogatod, hogy szerinted meg fog neki jönni..akkor minek kérdezted?

teszteljetek

2014. márc. 25. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!