Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért van, hogy a menstruáció...

Miért van, hogy a menstruáció alatt olyan kiállhatatlanok a nők?

Figyelt kérdés
2014. márc. 19. 23:45
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
nem tudom, te hogy éreznéd magad, ha annyira görcsöl a hasad, hogy azt hiszed, kiszakad a helyéről, illetve milyen lenne érezni, hogy folyton csordogál belőled valami...
2014. márc. 19. 23:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Én is lány vagyok, én is érzem, én is kiállhatatlan vagyok, de én nem csak akkor, ha épp fáj, hanem előtte is pár nappal.
2014. márc. 20. 00:03
 3/9 anonim ***** válasza:

akkor bocsánat az előbbi felháborodott válaszomért :)

akkor te is tudod, miről beszélek (én legalábbis emiatt vagyok olyankor kiállhatatlan, valamint gondolom ilyenkor a hormonok is közrejátszanak)

2014. márc. 20. 00:05
 4/9 anonim ***** válasza:
hormonok okozzák és egyáltalán nem jellemzö minden nőre.
2014. márc. 20. 08:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Hormonszint változás, plusz a pszichés bebeszélés okozza. Természetesen erős fájdalomnál indokolt a rosszkedv, ez nem kérdés. De én úgy látom, ez egyfajta divat is lett a tinik körében és a pszichének, tömeghatásnak nagy ereje van.

Azokban a kultúrákban, ahol a menstruációt sokkal természetesebbnek kezelik, sokkal ritkábbak a PMS tünetek, mint nálunk. Pedig hormonrendszerük azoknak a nőknek is van.

2014. márc. 20. 10:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Talán a hormonok miatt, de szerintem nagy adagban hozzájárul az is, hogy a nő mennyire akar szenvedni.

Rám pl. abszolút nem jellemző a kiállhatatlanság, pedig nekem is fáj és sokszor hányok is, amikor megvan. De nem szoktam sem veszekedni, sem kötekedni másokkal, nincs hangulatingadozásom. Max káromkodok ha már megint hánynom kell vagy ha nem bírok felállni a görcstől.

Ellenben anyukám, anyósom és a sógornőm mind szabályos idegrohamokat kapnak, egyszer sírnak, aztán veszekednek, majd úgy tesznek, mintha semmi nem történt volna, később pedig belekötnek valami olyanba, ami egyébként teljesen normális. És elmondásuk szerint nekik nem is fáj annyira.

2014. márc. 20. 18:34
 7/9 anonim ***** válasza:
mielőtt megjön, előtte tiszta idegbeteg vagyok, mindenkivel kötekedek, ez nem tudatos, egyszerűen feszült leszek, mikor tényleges elkezdődik, utána ez abbamarad, de előtte szörnyű vagyok
2014. márc. 20. 21:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem semmi bajom nincs akkor.
2014. márc. 30. 12:54
 9/9 anonim ***** válasza:

𝐀 𝐅𝐀𝐒𝐙 𝐊𝐔𝐑𝐕𝐀 𝐀𝐍𝐘Á𝐃, 𝐇𝐎𝐆𝐘 𝐒𝐙𝐀𝐊𝐀𝐃𝐍𝐀 𝐑Á𝐃 𝐀𝐙 É𝐆, 𝐓𝐄 𝐊É𝐓𝐋Á𝐁Ú Á𝐋𝐋𝐀𝐓𝐈 Ü𝐑Ü𝐋É𝐊. 𝐌𝐈 𝐀𝐙 𝐇𝐎𝐆𝐘 𝐌𝐈É𝐑𝐓 𝐊𝐈Á𝐋𝐋𝐇𝐀𝐓𝐀𝐓𝐋𝐀𝐍𝐎𝐊 𝐎𝐋𝐘𝐀𝐍𝐊𝐎𝐑 𝐀 𝐍Ő𝐊? 𝐓𝐄 𝐄𝐆𝐘 𝐊𝐈𝐁𝐀𝐒𝐙𝐎𝐓𝐓 𝐊𝐈𝐒 𝐍Á𝐓𝐇Á𝐓Ó𝐋 𝐀 𝐅𝐀𝐋𝐍𝐀𝐊 𝐌É𝐒𝐙 É𝐒 𝐀 𝐒𝐄𝐆Í𝐓𝐒É𝐆Ü𝐍𝐊É𝐑𝐓 𝐓É𝐑𝐃𝐄𝐍 𝐂𝐒Ú𝐒𝐙𝐕𝐀 𝐊Ö𝐍𝐘Ö𝐑Ö𝐆𝐒𝐙. 𝐀𝐙 𝐀𝐍𝐘Á𝐃 𝟗, 𝐀𝐙𝐀𝐙 𝐊𝐈𝐋𝐄𝐍𝐂 𝐇Ó𝐍𝐀𝐏𝐈𝐆 𝐒𝐙𝐄𝐍𝐕𝐄𝐃𝐄𝐓𝐓 É𝐑𝐓𝐄𝐃, 𝐇𝐎𝐆𝐘 𝐔𝐓Á𝐍𝐀 𝐄𝐆𝐘 𝐈𝐋𝐘𝐄𝐍 𝐅𝐀𝐒𝐙𝐀𝐆𝐘Ú, 𝐆𝐄𝐂𝐈𝐅𝐄𝐉Ű 𝐌𝐎𝐂𝐒𝐀𝐃É𝐊 𝐉Ö𝐉𝐉Ö𝐍 𝐄𝐑𝐑𝐄 𝐀 𝐕𝐈𝐋Á𝐆𝐑𝐀? É𝐒 𝐄𝐙𝐄𝐊 𝐔𝐓Á𝐍 𝐍𝐄𝐊𝐄𝐃 𝐌É𝐆 𝐊𝐎𝐌𝐎𝐋𝐘𝐀𝐍 𝐕𝐀𝐍 𝐁Ő𝐑 𝐀 𝐊É𝐏𝐄𝐃𝐄𝐍 𝐅𝐄𝐋𝐓𝐄𝐍𝐍𝐈 𝐄𝐆𝐘 𝐈𝐋𝐘𝐄𝐍 𝐊É𝐑𝐃É𝐒𝐓? 𝐂𝐒𝐈𝐍Á𝐋𝐎𝐊 É𝐍 𝐈𝐒 𝐍𝐄𝐊𝐄𝐃 𝐎𝐋𝐘𝐀𝐍 𝐉Ó 𝐊𝐈𝐒 𝐌𝐄𝐍𝐒𝐓𝐑𝐔Á𝐂𝐈Ó𝐓, 𝐀 𝐇𝐄𝐑É𝐈𝐃 𝐅𝐄𝐋𝐕Á𝐆𝐎𝐌 𝐇𝐀𝐕𝐎𝐍𝐓𝐀 É𝐒 𝐀𝐊𝐊𝐎𝐑 𝐀𝐙𝐓Á𝐍 𝐌𝐀𝐉𝐃 𝐌𝐄𝐇𝐄𝐓 𝐀 𝐌Ó𝐊𝐀 𝐌𝐄𝐆 𝐀 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐈, 𝐓𝐄 𝐑𝐎𝐇𝐀𝐃É𝐊. 𝐒𝐙𝐄𝐑𝐈𝐍𝐓𝐄𝐃 𝐓É𝐍𝐘𝐋𝐄𝐆 𝐀𝐍𝐍𝐘𝐈𝐑𝐀 𝐊𝐔𝐑𝐕Á𝐑𝐀 𝐕𝐈𝐂𝐂𝐄𝐒, 𝐇𝐎𝐆𝐘 𝐁𝐄𝐋Ő𝐋Ü𝐍𝐊 𝐇𝐀𝐕𝐎𝐍𝐓𝐀 Ö𝐌𝐋𝐈𝐊 𝐀𝐙 𝐀 𝐊𝐔𝐑𝐕𝐀 𝐕É𝐑 É𝐒 𝐀 𝐅Á𝐉Á𝐒𝐎𝐊 𝐄𝐋𝐕𝐈𝐒𝐄𝐋𝐇𝐄𝐓𝐄𝐓𝐋𝐄𝐍𝐍É 𝐓𝐄𝐒𝐙𝐈𝐊 𝐀𝐙 𝐄𝐆É𝐒𝐙 É𝐋𝐄𝐓𝐄𝐓? 𝐊𝐎𝐌𝐎𝐋𝐘𝐀𝐍? 𝐑𝐄𝐌É𝐋𝐄𝐌, 𝐀 𝐇𝐀𝐋Á𝐋𝐎𝐍 𝐊Í𝐕Ü𝐋 𝐄𝐆𝐘𝐄𝐓𝐋𝐄𝐍 𝐄𝐆𝐘 𝐒𝐙𝐄𝐌É𝐋𝐘 𝐒𝐄𝐌 𝐅𝐎𝐆 𝐌𝐄𝐆𝐓𝐀𝐋Á𝐋𝐍𝐈.

𝐔𝐓ÓÜ𝐙𝐄𝐍𝐄𝐓: 𝐇𝐀 𝐌É𝐆 𝐍𝐄𝐌 𝐌𝐎𝐍𝐃𝐓𝐀𝐌 𝐕𝐎𝐋𝐍𝐀, 𝐁𝐀𝐒𝐙𝐃 𝐌𝐄𝐆 𝐒𝐀𝐉Á𝐓 𝐌𝐀𝐆𝐀𝐃

2020. febr. 9. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!