Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ti is nehéz szívvel kezdtétek...

Ti is nehéz szívvel kezdtétek el szedni a fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

Én totál be vagyok t*jva tőle.:D Úgy voltam vele, hogy sose akarom szedni. Megszakítással védekeztem minden eddigi barátommal, és szerencsére csak akkor sikerült teherbe esnem, amikor már terveztük a babát. Nemrég megesett, hogy a szokásosnál jóval többet késett a mensim (gondolom bezavarhatott, hogy abbahagyta a fiam a szopizást), és teljesen beparáztam, nehogy terhes legyek, mert nem akarunk még egy babát.

Elhatároztam, ha most nem lettem várandós, biztos elmegyek fogamzásgátlót felíratni, mert nem akarok ilyenen idegeskedni - amúgy állandóan késik, hol sokat, hol keveset.

Novynette-t kaptam, kb. 2 hét múlva kezdem szedni. Félek az esetleges mellékhatásaitól, meg attól, hogy visszaszedem a kilókat, amiket szülés után leadtam, valamint amitől feláll a szőr még a hátamon, hogy trombózis és embólia-veszélyes is..

Esetleg akad itt valaki, aki megnyugtat?:)

2014. márc. 8. 10:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Én ezért csináltattam elõtte trombozis "tesztet". Hogy hajlamos vagyok-e rá :) Mond az orvosodnak.
2014. márc. 8. 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is csináltattam genetikai tesztet. Talán neked is érdemes, ha félsz a fogamzásgátlótól. Nincs miért félned tőle amúgy, százmilliók szedik, hogyha tömeges hízás és szőrösödés lenne tőle, akkor nem szedné senki. Vannak rossz tapasztalatok is, nyilván, de majd odafigyelsz magadra, és ha gáz van, az orvosoddal egyeztetve váltasz vagy abbahagyod. Nekem semmi probléma nem volt soha egyik fogamzásgátlómmal sem.
2014. márc. 8. 12:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Én nem, már csak a menstruációs fájdalmaim miatt sem. Komoly kivizsgálás után írta fel az orvos 18 évesen (belgyógyász, vérkép, citológia, Uh), szerencsére eddig semmilyen negatív mellékhatást nem tapasztaltam. Nekem nincs gyerekem, de a közeli barátnőimnek nem okozott gondot a teherbeesésnél.
2014. márc. 8. 12:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Elmondtam, hogy szeretnék fogamzásgátlót, vizsgálatokról egy szót sem ejtett.. Szóltam neki, hogy valami JÓT írjon fel, kevés mellékhatással.:D Nyilván mindenkinek más jön be, lehet ő ezt gondolta a legjobbnak, lehet erre panaszkodtak legkevesebben, nem tudom.. Na de nemsokára kiderül, rám hogy hat.
2014. márc. 8. 14:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Vizsgálatokból nem lehet megállapítani, hogy neked melyik a megfelelő, azt ki kell tapasztalni. A vizsgálatokból a fennálló betegségeket tudják kiszűrni és a hajlamot. Az orvosok általában ugyanazt a gyógyszert írják fel.
2014. márc. 8. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!