Ma jött meg. Félek. (? )
Figyelt kérdés
Ma jött meg suliban voltam, mikor hazajöttem szóltam anyumnak. Nem fájt semmim, nem görcsöltem. Sokat sportolok. Állítólag ha sportolunk akkor nem fáj annyira, nem? Én ezt nagyon nem vártam és utálom már most. Egyszerűen annyira igazságtalannak érzem ezt az egészet, hogy a nőknek kell így szenvedniük. Már most félek hogy mi lesz velem, hisz ez az egész életemben elkísér.
Nem sokat tudok. Éjszakára kell betét? Hogy van ez fürdésnél? Mennyire lehet erős egy vérzés? Meddig tart az első? Ha első nap nem fájt a többi napon fog? Igaz, hogy a betétet nem szabad lehúzni a wc-n?
Én nagyon félek, és utálom ezt az egészet :'(
Előre is köszi a válaszokat.
2014. márc. 6. 18:23
11/17 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos nem vagyok olyan aki bárkinek (anyumnak se) könnyen beszél ilyenekről. Ez nekem kellemetlen. És ezért nem beszélünk róla.
2014. márc. 6. 20:20
12/17 anonim válasza:
Én is így kiakadtam 10 évesen, amikor elmonda anyum, hogy mi ez az egész és hogy működik. De kb mint ahogy minden csoda 3 napig tart ezen is túltettem magam, és aztán alig vártam, hogy megjöjjön. Persze nem egyszerű az élet, de ha így állsz hozzá csak rosszabb lesz. Szerintem sok minden fejben dől el, ha kibékülsz magaddal és az élettel (mert ez már így marad) akkor sokkal könnyebb lesz. Ez az egész egy csoda, vagyis út a csodához, mégpedig az anyasághoz. Félreértés ne essék, nekem is fáj, görcsöl a hasam és többször erős a vérzésem, de miután megszerettem a testem és a működését, minden sokkal könnyebb. Légy pozitív :)
13/17 A kérdező kommentje:
Csakhogy nekem ez új, és nem tudom a jó oldalát nézni. Csak rosszat látok benne.
2014. márc. 6. 20:55
14/17 A kérdező kommentje:
És a betétet minden pisilés után cserélni kell? Nem ázik át nagyon. Én fél 8 - 8 körül cseréltem, az elég éjszakára?
2014. márc. 6. 21:12
15/17 anonim válasza:
Nem kell cserélni a pisilés után. Akkor kell cserélni, ha már tele kezd lenni (tehát majdnem az egész piros), de ha gyenge a vérzésed, akkor is legalább reggel, este cseréld! A fél nyolcas csere elég lesz éjszakára, ha nem jön nagyon erősen.
16/17 anonim válasza:
Lesz időd megszokni, mert kb. 50 éves korodig fogsz menstruálni, de remélem annál sokkal de sokkal tovább fogsz élni! Úgyhogy nem egész életedben tart.
17/17 anonim válasza:
Teljesen együtt érzek veled.Nekem most van meg harmadjára,de még mindig rámjön a sírógörcs ha megjön.Nekem az első 9-10 napig tartott,első 4 napban nagyon sok volt (óránként átáztam).A hasam nem szokott görcsölni,de elég baj nekem hogy nem tudok sehova elmenni,mert azon izgulok,hogy mikor ázok át. De kénytelenek vagyunk elfogadni,nem tehetünk ellene semmit sajnos! Betétet persze este is kell betenni,ha úgy érzed,cserélni is.Megesett már velem is,hogy reggel felkeltem és olyan lett az ágy is,de a mosógép kimossa,ezen nem kell aggódni :) Tudnám ajánlani a Naturella illetve az Always betétek éjszakai változatát,akár nappalra is,ha sok van. Sok sikert a továbbiakhoz! :) 15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!