Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ma jött meg. Félek. (? )

Ma jött meg. Félek. (? )

Figyelt kérdés

Ma jött meg suliban voltam, mikor hazajöttem szóltam anyumnak. Nem fájt semmim, nem görcsöltem. Sokat sportolok. Állítólag ha sportolunk akkor nem fáj annyira, nem? Én ezt nagyon nem vártam és utálom már most. Egyszerűen annyira igazságtalannak érzem ezt az egészet, hogy a nőknek kell így szenvedniük. Már most félek hogy mi lesz velem, hisz ez az egész életemben elkísér.

Nem sokat tudok. Éjszakára kell betét? Hogy van ez fürdésnél? Mennyire lehet erős egy vérzés? Meddig tart az első? Ha első nap nem fájt a többi napon fog? Igaz, hogy a betétet nem szabad lehúzni a wc-n?

Én nagyon félek, és utálom ezt az egészet :'(

Előre is köszi a válaszokat.

2014. márc. 6. 18:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már, nincs ebben semmi rossz, nem így kell hozzá állni! A menzesz nem egy borzalmas dolog.

Éjszakára kell betét, igen. Fürdeni nem ajánlott a menzesz idején, csak tusolni, de azt akár napi többször is.

Az erőssége egyénenként változó. A hossza szintén, az első ált. vagy nagyon rövid, vagy nagyon hosszú:D Nekem az első vagy 10 napig tartott, persze a végén már enyhe volt csak.

De amúgy a 3-7 nap a normális.

A betétet nem szabad lehúzni (a tampont se)! Be kell csomagolni egy darab papírba, vagy a következő betét zacskójába és kidobni a kukába.

2014. márc. 6. 18:27
 2/17 anonim válasza:
100%

Én is sportolok, nekem is nem rég jött meg. Én sem akarom ezt az egészet, de így kell lennie. Ismerős az érzés :)

WC-n nem szabad lehúzni és éjszakára is kell betét, nekem sem fájt a múltkor. Először még nem áll be, sokáig össze-vissza fog menni, van amikor erős, van, amikor gyenge.

2014. márc. 6. 18:28
 3/17 A kérdező kommentje:

De tusolni is hogy? Hiszen minden tiszta vér lesz, nem? Vagy mégis hogyan?

Teljen be vagyok pánikolva. Már most utálom. Annyira nem akartam. Legszivesebben csak sírnék. Úgy érzem ezzel tönkrement az egész életem. Próbálom feldolgozni de nem megy. Nagyon félek s nagyon utálom :'(

2014. márc. 6. 18:32
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy lesz minden tiszta vér:D A tusoló nyilván, de hát lemosod és kész.

Nem szabad így hozzáállni:) Hidd el nekem, sokkal rosszabb az, ha nincsen. Az egészséges nők rendszeresen menstruálnak. Ez az élet rendje. Fogd fel úgy, mint a női lét egyik szimbólumát.

Szerintem inkább érdekes és csodálatos dolog, hogy ez a havonkénti változás a szervezetben, a nyálkahártya havonkénti megújulása teszi lehetővé, hogy majd babát hordj ki a pocakodban.

2014. márc. 6. 18:37
 5/17 anonim ***** válasza:
50%

Szia! Elsőnek is gratulálok! :)

Menzesz alatt csak zuhanyozz! Igen estére is kell betét. A betétet nem szabad lehúzni a wc.-n

Elsőnek nekem se fájt semmim csak esténként a derekam. Nekm az első 5 napig tartott. ja és nekem első 3 nap ami erős .

kitartás!!!!!! :) :)

2014. márc. 6. 18:44
 6/17 A kérdező kommentje:
De nem tudok máshogy hozzáállni. Szerintem ez szörnyű. Nem tudom feldolgozni hogy ez történik velem. Én ezt nem akarom egész életemben csinálni. Ha belegondolok hogy nyáron nem fürödhetel korlátlanul a barátaimmal, hogy egy csomó mindent máshogy kell csinálnom emiatt meg minden. Tudom hogy ez az élet rendje, de akkor is olyan igazságtalan hogy mindig a nők szenvednek ilyenekkel. annyira nem akarom. Bárcsak mindig gyerek lehetnék... :'(
2014. márc. 6. 18:49
 7/17 A kérdező kommentje:
És már úgy vagyok vele, hogy wc-re se akarok elmenni mert nem akarom látni... :(
2014. márc. 6. 18:59
 8/17 A kérdező kommentje:
És naponta hányszor kell betétet cserélni?
2014. márc. 6. 19:01
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ahányszor szükséges. :)
2014. márc. 6. 19:08
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Amikor látod, hogy már majdnem tele van, akkor cserélsz.

Nagyon sajnállak, úgy látszik, nemigen beszélgettetek erről anyukáddal, ha ennyi megválaszolatlan kérdés és félelem van benned. Nyilván szívesen válaszolunk bármire, de ezen neked kell fejben túlesni, és úgy nem fog menni, hogyha folyamatosan pánikoltatod magad és azon agyalsz, hogy úristen, milyen rossz neked, milyen borzasztó neked. Nem igaz. A menstruáció nem betegség. Ráadásul ha te nem görcsölsz tőle, akkor a női nem szerencsésebbik oldalán vagy, ha mákod van, akkor soha nem is fogsz. Neked alig fog bármit is jelenteni az egész. Meg fogsz tanulni vele élni. A barátaid pont úgy fognak menstruálni, mint te, és a fürdést is meg fogjátok oldani (tamponnal), ha nagyon kell.

2014. márc. 6. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!