70 napja késik a menstruációm, mit tegyek?
15éves vagyok szűz. 12éves koromtól menstruálok.
Nagy baj ez ebben a korban? én azt hallottam nem . de picit félek , mert ennyit még nem késett. :/
Ki mondott neked ilyen hülyeséget, hogy nem baj ha HETVEN napot késik? Az több, mint két ciklusnyi idő...
Azonnal irány a nőgyógyász, ha tényleg szűz vagy, akkor ez hormonzavar, amit a lehető legkorábban kezeltetni kell, különben nem fog rendesen fejlődni a tested.
És 100%-ig biztos, hogy nem lehetsz terhes? Semmi petting vagy egyéb nem volt valakivel, hogy véletlenül egy kis sperma juthatott beléd?
Semmi bajod sincsen, ha más tünet nincs.
Ebben a korban bőven előfordulhat 6 hónap kimaradás is!!!
Szóval nyugi.
Az alapelv a következő: csúszkálhat és össze-vissza jöhet KÉT ÉVVEL AZ ELSŐ MENZESZ UTÁNIG. Két év alatt viszont illik beállnia. Most már tehát ekkora kimaradással menj el orvoshoz, szervi vagy hormonális ok is kiderülhet! (Ha nincs ilyesmi, maximum azt mondja, hogy semmi baj!)
Nálam is volt oka annak, hogy össze-vissza menstruáltam, amit kezelni kellett!
Nekem 6 hónap maradt ki 16 éves koromban, utána jött meg és szabályos is lett.
Orvos szerint is ez teljesen normális és egyáltalán nem ritka dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!