Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Baj van? Tapasztalat?

Baj van? Tapasztalat?

Figyelt kérdés
novemberben voltam rákszűrésen.jött is a dokitól a papír 2 héten belül,hogy p2 az eredmény,és gyulladás miatt menjek vissza kezelésre.kaptam rá kúpot.ismétlő rákszűrésem volt ebben a hónapban,és annak az eredménye már p3 cin1 lett.az orvos nem zárta ki 100%-ra a rákot.megint kaptam kúpot,csak másfajtát,és 3 hét múlva kontroll rákszűrés.nagyon meg vagyok ijedve,hogy rákos vagyok.van valaki akinek ilyen eredménye volt?mi lett a vége?rák?gyulladás?kezelés?műtét?mi vár ilyenkor az emberre?előre is köszönöm a válaszokat.
2014. márc. 1. 14:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs véletlenül méhszájsebed?

Ugyanis ha valakinek az van, akkor az okozhat rendszeresen visszatérő hüvelyi folyást, fertőzést, gyulladást és az megmutatkozik a rákszűrés eredményén is.

Maga a rák, az évek alatt mutatkozik ki. Tehát ha valakinek tavaly még rendben volt a rákszűrés eredménye, akkor 1 év alatt nem alakul ki a rák. Csak akinek bármi olyan ráutaló jelet találnak, annak bizonyos időközönként csinálják a szűréseket, nem évente, hanem általában előbb és ha bármi van, akkor még időben tudnak cselekedni. Tehát ezért érdemes minden nőnek évente menni. Akinek pedig korábban javasolt menni, annak pedig előbb, mint az éves szűrés.

Egyébként az egyik ismerősöm ment most át ezen. Neki is rossz lett a rákszűrés eredménye, de neki HPV vírust is találtak a szervezetében és mondták, hogy ez évek múlva okozhat rákot, éppen ezért neki most 3-6 havonta kell járni szűrésre és ha bármikor bármi rosszabbodást találnak, akkor cselekednek.

Neki maga a HPV vírus tényleg az, ami benne van a szervezetében, de neki mondjuk nincs méhszájsebe. De ha valakinek van, annak lehet ilyen eredménye és lehetnek ilyen tünetei.

2014. márc. 1. 14:19
 2/5 A kérdező kommentje:
A méhszájsebet sima hüvelyi uh-on látta volna a doki?mert azt csinált,de nem mondta h bármi baj lenne.nem tudom van e,de gyanúra ad okot,hogy sokszor van olyan,hogy szex után vérzek.ez lehet egy jele a méhszájsebnek?
2014. márc. 1. 14:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, ez is utalhat méhszájsebre. És ha valakinek ilyen van és az a valaki átesik ezen a HPV vírus fertőzésen, akkor az okozhat rákot a későbbiekben. Tehát nyilván kizárni nem lehet semmit, de amíg egyértelműen nem bizonyosodik be az ellenkezője, addig nincs olyan teendő vele.

Egyébként azt gondolom, hogy észre kellett volna vennie az orvosnak. Esetleg ha legközelebb mész, akkor kérdezz rá.

2014. márc. 1. 14:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Átnéztem még egyszer a leletemet,és találtam egy latin kifejezést az eredményben,aminek utána néztem most a neten az orvosi szótárban,és sérülést jelent.akkor gondolom az méhszájseb...
2014. márc. 1. 14:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Itt tudsz olvasni a méhszájsebről:

[link]

2014. márc. 1. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!