Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek orvoshoz kellene...

Szerintetek orvoshoz kellene fordulnom?

Figyelt kérdés
Március 2.án töltöm be a 15. évemet, még nem jött meg az első menzeszem. Elég rossz érzés, hogy körülöttem a lányoknak mind megvan, de nekem még nincsen. Azt olvastam hogy 15 éves koromig kellene megjöjjön, az az egészséges. Anyukám azt mondta, hogy ő még várna, de engem érdekelne, hogy még mindig miért nem jött meg. Szerintetek ez normális? fel kellene keresnem egy orvost?

2014. febr. 15. 18:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nincs igazad utolsó, hiába erősködsz.

Valóban nem igen foglalkoznak 17, sőt gyakran 18 év alatt menstruációs rendszertelenséggel. Én is tapasztalatból írom ezt.

Lelkiismeretlen orvosok, vagy ha valaki nagyon nyaggatja őket, akkor felírnak fogamzásgátlót ilyen esetben esetleg 16 évesen is, de a felelős szakember szerint ez bizony durva hiba! Arról persze nem is beszélve, hogy azzal csak elkendőzi az esetleges problémát.

2014. febr. 18. 12:31
 12/15 anonim ***** válasza:
44%

Jajhát, abban akkor egyetértünk, hogy menstruációs rendszertelenséggel nem foglalkoznak, persze. :) Ez normális dolog ennyi idősen. :)

Ettől függetlenül pár rutin vizsgálat sosem árt, hiszen, ha már ennyi idős korától ismeri egy adott nőgyógyász, akihez esetleg visszajár, akkor abból később - pl. baba tervezésekor - csak előnye származhat. :) Nem gondolod?

2014. febr. 18. 12:57
 13/15 anonim ***** válasza:
44%
*bocs, rosszul fogalmaztam, összekevertem más kérdéssel, ahol más életkorról volt szó (13 évesről), más kontextus! Tehát 16 évesen már kicsit alaposabban nyugodtan meg tudja vizsgálni az orvos. Ha normális, fogamzásgátlót nem fog felírni, hogy beállítsa a menzeszt, de legalább egyszeri vizsgálatból annyit azért meg tud mondani, hogy minden rendben van-e. Utána valószínűleg azt mondja, jöjjön vissza egy évvel később, és ha még mindig gond van, akkor már lehet, hogy kivizsgáltatja.
2014. febr. 18. 13:01
 14/15 A kérdező kommentje:
Szerencsére most augusztusban megjött :)
2014. aug. 28. 17:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Gratula és üdv a nagylányok klubjában,
2014. aug. 29. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!