Ismétlődő hüvelygyulladás vagy ehhez hasonló nőgyógyászati betegségek elősegíthetik ciszta vagy PCOS kialakulását?
"nem nincs. A pcos nem is nögyógyászati betegség hanem egy anyagcsere zavar okozza a nögyógyászati tnet csak következmény. Ami elösegiti az az egészségteken életmód és az öröklött hajlam."
Írnál erről kicsit bővebben, kérlek? Nekem most két cisztám van, prolaktin szintem magas (valószínűleg a cisztától?)
Mit értesz egészségtelen életmód alatt? Pl. PCOS tüneteket lehet táplálkozás megváltoztatásával csökkenteni /megszüntetni? Ha igen, milyen ételek tilosak, és mik ajánlottak?
Nem tudok róla, hogy örököltem volna bárkitől a hajlamot. Hacsak a nagymamámnak, aki áttétes méhdaganatban hunyt el, nem volt PCOS-e, de ez már sosem derül ki.
mik a tüneteid? csak a hüvelygyulladás? mert akkor szinte kizárt hogy PCOS legyél. annak egyéb tünetei vannak.
A diétáról itt van támpont [link] de ez nem elég hozzá ennél ez bonyolultabb. Kizárni a PCOS-t terheléses inzulin és cukor vérvétellel lehet. Inzulin rezisztencia okozza ami egy anyagcsere zavar és a cukorbetegség elöszobája. A policisztás petefészek és ameddösági probléma csak ennek a következménye. A két ciszta az nem egyelö a PCOS-sal. viszotn az emelkedett prolaktin szint lehet mellékhatása, nekem is volt, de emelkedett prolaktin szint sokaknak van PCOS nélkül is.
"mik a tüneteid? csak a hüvelygyulladás? mert akkor szinte kizárt hogy PCOS legyél. annak egyéb tünetei vannak."
Folyton visszatérő hüvelygyulladás ÉS ciszta (nődoki által igazolt!)
"Kizárni a PCOS-t terheléses inzulin és cukor vérvétellel lehet."
Terheléses inzulin vérképet még nem csináltak, de a vércukrom határérték alatti, a legmagasabb éhgyomri eddig 5,5-ös volt. Viszont van a családomban 1-es típusú cukorbeteg.
"Inzulin rezisztencia okozza ami egy anyagcsere zavar és a cukorbetegség elöszobája."
Az inzulin rezisztenciát hogy mérik? Ha jók a vércukor értékeim, akkor is lehetek inzulin rezisztens?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!