Nogyogyaszom mondta, hogy valoszinuleg cisztam van. Ez lehet funkcionalis vagy daganatos, de nincs okom felni. Volt vaaki hasonlo helyzetben?
Én voltam ilyen helyzetben.
Nekem problémássá vált a vérzésem, konkrétan elhúzódott, a szokásos 4 nap helyett 10 napig tartott és én alapvetően emiatt kerestem fel a nőgyógyászt, aki ultrahangra küldött. Az ultrahang először egy 14 mm-es cisztát mutatott a bal petefészkemben, az orvosom azt mondta, hogy nem ad ez okot aggodalomra, de 3 hónap múlva megint nézessem meg. Addigra eltűnt, viszont lett egy másik, a jobb oldali petefészkemben. Orvos ezúttal is nyugalomra intett, ő valószínűsíti, hogy hajlamom van rá, és újabb panasz esetén van csak tennivaló. (Az nem derült ki egyébként, hogy miért húzódott el a vérzésem, de azóta ez nem fordult elő újra)
Először én is megijedtem, rögtön rákra gondoltam, meg minden, de mivel nem okoz panaszt, így megnyugodtam. Nagyjából :)
Veled mi a helyzet, mi a panaszod?
Nekem is volt, pici volt kb. 2 cm, a vérzésem normális volt, nem okozott semmi panaszt. Egyszer viszont annyira fájt a hasam, hogy nem tudtam felkelni. Meg is műtöttek, mert kiderült, hogy azért fáj ennyire, mert megnőtt 10 cm-re
Én is féltem, de szerencsére szövettan is negatív lett.
Most már csak abban reménykedem, hogy többet nem lesz ilyen.
En azert mentem el hozza, mert vagy ket alkalommal amikor egyutt voltam a baratommal, olyan erzesem volt mintha nyomodna a hasam. (Azt mondta az orvos, hogyha a ciszta miatt fajt, akkor az lehet, hogy daganatos). De azota nem fordult elo.
Ma voltam az orvosnal, es keszitett ultrahangot, es egy 4.57 cm-es cisztat latott nekem is a jobb oldalon. Azt mondta egyaltalan ne aggodjak emiatt, mert ahogy erzi (elegge puha), szerinte, csak egy funkcionalis ciszta, ami azert keletkezhetett mert a tuszo nem lyukadt ki (valahogy igy ertettem), de mindenkepp ket honap mulva menjek vissza, hogy ujra megvizsgalhasson.
Igazsag szerint, kicsit megijjedtem en is..., remelem nem daganatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!