Nem ártok vele? Hogyan csináljam?
Figyelt kérdés
17 éves szűz lány vagyok.A betét nagyon zavar és kiharsoltam,hogy anyu vegyen nekem mini tampont.De most kicsit elbizonytalanodtam.Az elején magabiztos voltam,mert nagyon zavar/t a vér,a betét tapadása,a szag és minden ami a betéttel jár.De most kissé elbizonytalanodtam,mert félek felhelyezni,meg néha még az ujjam sem fér be,mert feszült vagyok stb.
Viszont a betéttől már roszul vagyok...
Előre is köszönöm!
2009. dec. 7. 23:47
1/3 anonim 

válasza:

12 éves voltam és az első menstruációm volt amikor tampont használtam. (Úszó voltam, ott nincs más választás) Simán felraktam. Ne aggódj nem lesz gond, a mini fele akkra mint az ujjad.
2/3 anonim 

válasza:

Ezt neked kell kitapasztalni, próbáld meg többféle pozícióban, erősebb mensinél a minit. Anno nekem nagyon nehéz volt, valahogy extra vastag szűzhártyám volt. A minit kis gyakorlással sikerült felhelyezni, ezután próbálkoztam a normállal, sikerült is, de kivenni alig tudtam. :S Úgyhogy csak óvatosan. ;) Ja, és ha sikerül, akkor hagyd megtelni, könnyebben tudod kivenni.
3/3 anonim 

válasza:

Nyugi, gondolj arra, hogy rajtad kívül milliónyi (szűz)lány használ tampont minden hónapban. Lazíts, nincs mitől félned. Egy pici kellemetlenség, apró fájdalom természetes az elején, hiszen még nem tudod pontosan, hogy mit hogyan csinálj. Szerintem először figyelmesen olvasd el a tájékoztatót, amit a dobozban találtál. Jól nézd meg a rajzot is, hogy lásd, milyen irányba dől a hüvely. Alapos kézmosás után az ujjaddal térképezd fel odabent az irányokat. Most már tisztában vagy a legfontosabb dolgokkal, felrakhatsz egy minit. Ha a menzeszed legerősebb napján próbálod, akkor sokkal könnyebben sikerül. Először érdemes guggolva, vagy egyik lábadat a wc vagy kád szélére téve próbálkoznod, később már kis terpeszben is pillanatok alatt sikerülni fog. A legfontosabb, hogy ne keseredj el, és ne pánikolj, hidd el, mindenki így kezdi, csak van aki lazábban áll hozzá, van aki jobban fél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!