Ilyen esetben megvizsgálnak?
Figyelt kérdés
Ha állapotos vagyok és jelenleg nincs TB-m,de jövő hónaptól diák leszek akkor a kimaradt,nem fizetett(3-4 hónap ) TB ellenére ellátnak majd márciusban? Eléggé félek,most vagyok kb 5 hetes,de még 3 hétig nem tudok emiatt elmenni az orvosomhoz.2014. febr. 6. 12:52
1/4 anonim válasza:
8 . héten elég menni ha nincs semmi panaszod. Ha elmész sztk rendelésre akkor majd kifogják küldeni a számlát tehát ennyi erövel magánhoz is mehetsz.
2/4 anonim válasza:
Ellátni ellátnak, csak utólag az ellátás költségeit kifizettethetik veled.
De miért nem rendezed erre a pár hónapra a TB-det? Olyan nincs, hogy valaki hónapokig nem fizet, aztán meg megint van ellátása. Az a pár hónap nem fizetés is egyszer ki fog derülni és akkor kamatokkal együtt növelt összeget hajtanak be.
Menj be a NAV-hoz és fizesd be az elmaradásokat és az aktuális díjakat, ha lehet, akkor kérj részletfizetést és nincs ilyen gond.
Viszont bármikor történhet bármi, ami miatt ellátásra fogsz szorulni, szóval intézd el a TB-det szerintem.
3/4 anonim válasza:
Ha már le van rendezve a tb-d, akkor ellátnak, de nem lehet tudni, az iskola milyen gyorsan intézi. Nálunk pl. külön kellett szólni, mert másfél év hallgatói jogviszony után elmentem orvoshoz, és ott derült ki, hogy egész addig nem rendezte az iskola. Egyébként az orvosnál nem büntetnek meg, csak elküldenek. Tehát elmész, az elején megnézik a taj számodat, és ha nincs fizetve a tb-d, azt nekik kijelzi a rendszer, akkor szólnak, hogy rendezd le, és elküldenek.
4/4 anonim válasza:
Figyelj, történik egy baleseted, akkor milliós nagyságrendekre fog nőni az ellátásod! Ez nagyon nagy butaság, hogy nem fizetsz tb-! El fognak látni, majd átadják az adataidat a NAV-nak. Kell ez neked?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!