Nem jól szedem az antibébit?
4 éve szedek antibébi tablettát (lindynette 30) viszont, az első bogyó óta másképp szedem, mint a többség.
Nekem ugyanis azt mondta az orvosom, hogy ne úgy szedjem, ahogy a leírásban is írva van, azaz ne a 8. nap estéjén kedzjem a levelet, hanem már a 7. nap estéjén vegyem be az új adagból az elsőt.
4 éve így szedem, és soha nem is volt gond.
Közben kiderült, hogy a körülöttem lévő nők mind a 8. napon kezdik, így mindig ugyanazon a napon kezdődik és végződik a mensijük, míg nekem egyszer kedd, egyszer szerda a 4. nap, amikor meg kell jönnie.
Szóval utánaszámoltam, és rájöttem, hogy így nekem csak 6 nap szünetem van, és 27 napos ciklusom. Én vasárnap beveszem az utcsót, és a kövi vasárnap az elsőt, pedig hivatalosan csak hétfőn kellene.
Már egyszer felmerült bennem ugyanez, meg is kérdeztem tőle, de ő kitartott a 7. nap estéje mellett.
A doki egyébként a város egyik legjobb ovrosa, egészségügyi berkekben is, több mint 35 év tapasztalattal, ha nem többel. Ért hozzá. Lehet, hogy félreérti a kérdésemet?
Az a fura, hogy első alkalommal is rögtön mondta, hogy ne a papír szerint szedjem (ahol ugye 8. napról beszélnek), és mikor rákérdeztem akkoris.
Most mit tegyek? Maradjak a 7. napnál? Vagy legyen 8? Ti hallottatok már ilyenről?
Előre is köszi a válaszokat!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!